Latitude 66 Mentorship fick mig att växa som ledare

Fakta

Namn: Johanna Grimståhl

Gör: VD och partner, kommunikationsbyrån Meramedia

Utmärkelser: Årets unga företagare i Luleå 2016, nominerad till Årets ledare i Norrbotten 2018, Luleå kommuns företagarstipendium 2019.

Vad är viktigast för Norrbotten i framtiden?
i måste få fler kvinnor på ledande positioner, helt klart.

Den viktigaste erfarenheten från Latitude 66 Mentorship?
tt våga öppna upp sig, både privat och om företagets utmaningar, för att sedan testa råd och verktyg från personer som har gjort resan före mig.

Sedan 2013 har LTU Business drivit utvecklingsprogrammet Latitude 66 Mentorship, ett nära samarbete med Region Norrbotten, Sparbanken Nord, Längmanska Företagarfonden och Billerud Korsnäs. Programmets syfte är att bidra till regionens framtid genom att ge företag och individer kunskap, nätverk och mentorskap.

– Jag hade inte så stora förväntningar utan jag går alltid in i saker med öppna ögon. Jag ville få ett större nätverk och hitta rätt i mitt eget ledarskap.

Överträffade förväntningarna

Johanna Grimståhl beskriver att det blev mycket mer än vad hon förväntat sig.

– Det var ett väldigt bra år. Mest betydelsefullt för både mig själv och vårt företag var min mentor som öppnade dörrar till nya kontakter, ny kunskap och nya verktyg som har blivit otroligt viktiga. Idag är min mentor både kund och nära samarbetspartner till oss, och vi levererar kunskap till dom.

För ledare som vill stärka Norrbotten

En stor utmaning för alla regioner är på vilket sätt de tar sig an sin kompetensförsörjning. Latitude 66 Mentorship är ett exempel på ett annorlunda grepp för att bidra  till att utveckla Norrbottens hjärtan, att utgå från personerna bakom allt.

Programmet riktar sig till de som vill ta nästa steg i sitt ledarskap men också har en vilja att bidra till det framtida ledarskapet i Norrbotten.

Tid för att reflektera och skapa action

Att investera tid utanför kontoret är värdefullt och något man aldrig ska underskatta menar Johanna.

– Jag utvecklas varje dag med mina medarbetare och ägarpartners. Men det finns mer jag vill. Jag vill få kontakter med människor jag annars inte möter och jag vill ha tid att reflektera och inspireras. Man kan inte vänta på att bli inspirerad. Man måste bara göra det.

Latitude 66 mentorship är en process över ett år där deltagaren möter andra ledare och forskare som delar engagemanget för vår region, parallellt med föreläsningar och ett eget nära arbete med sin egen mentor.

– Latitude 66 Mentorship var helt perfekt för mig. Jag försöker alltid leva och leda efter mottot att hela tiden skapa action. Vi måste testa för att veta vad som funkar. Hos oss gör vi saker, och vi gör om när det inte blir bra. Jag tror det är ett bra motto för alla ledare och chefer, och varför inte för hela Norrbotten som region, säger Johanna Grimståhl.