Kirunas golfare påverkas av stadsomvandlingen – men man ser ljust på framtiden

Kirunas golfbana ligger vid den nedlagda gruvan i Tuollavaara och påverkas av nya dragningen av E10:an.

Omdragningen av E10:an påverkar delar av golfbanan och under den här säsongen påbörjas arbetet. Trots att det kommer vara lite stökigt ser den nya styrelsen och ordförande Daniel Rosenfors ljust på framtiden. Klubben har valt att justera ner priserna medlemsskap och spel som kompensation för olägenheterna. Nytt klubbhus, träningsområde och ersättningshål kommer växa fram på golfbanan som hamnar mitt i centrala Kiruna.

– Vi är eniga att det här kommer bli bra för vår bana och stads attraktivitet. Och lägg till, banan kommer vara väldigt stadsnära i framtiden. Våra gäster får ta Golfbilen från Scandics garage! Och med ett nytt klubbhus erbjuds många nya möjligheter, säger Daniel Rosenfors ordförande i Kiruna Golfklubb.

Den 15/8 har trafikverket rätt att ta mark i anspråk för vägbygget och när de gör de kommer kirunas golfare kunna fortsätta spela på sju hål resten av säsongen, hål 3-9.

– För att kompensera och kunna vara en attraktiv klubb för 2019 har vi valt att kraftigt justera ner priserna för medlemskap. Det är glädjande för oss att kunna meddela detta i samarbete med Kiruna Kommun, berättar Daniel Rosenfors.

Tidig säsongstart

Vintern i Kiruna har varit relativt snöfattig, skoterkörningen på banområdet sparsam och en tidig och torr vår därtill gör att klubben är hoppfulla att kunna öppna banan tidigt.

– Det känns bra att vi kan komma igång tidigt eftersom hösten kommer påverkas. Håll utkik på hemsidan och gå inte ut och spela innan vi gett klartecken! Gräset växer på grund av vår geografiska placering långsammare än i södra Sverige, förklarar Paul Elenius som är greenkeeper på Kiruna Golfklubb.

Kiruna GK planerar också en satsning på ungdoms- och juniorverksamheten i år med träningskvällar och annat roligt!

Golf är friskvård

Golf är roligt och en sport som förenar, vänner och generationer. Numer är även golf godkänt för “friskvårdsbidrag”, därmed kan anställda som har friskvårdsbidrag via sin arbetsgivare använda det för i princip all form av golfspel och träning. Det maximala skattefria beloppet är 5 000 kronor per år.

– Om du är intresserad att börja spela Golf så kommer inbjudan till Gröna-kortet utbildningar utannonseras inom kort! Start under maj månad är planerad. Alla är välkomna, säger Daniel Rosenfors.

Daniel förklarar att styrelsen kommer kämpa på för göra de kommande åren så bra som möjligt. Men det kommer vara lite stökigt och han hoppas medlemmarna har överinseende med detta!

Pentti Rahkonen är medlem i Kiruna Golfklubb och ser fram emot säsongen även fast det kan bli lite stökigt när vägbygget drar igång.

Källa: Kiruna Golfklubb