Gimonäs – LSK 1-2

Gimonäs – LSK 1-2

Seriepremiär och vi ställde följande manskap på planen (1-3-4-2-1):
Lindkvist
Johansson – Alamartin – Sulaimon
Engberg – Lindenhall – Jamshidi – Gure
Kylmänen – Tedros
Larsson

Vi hade fått bilden av ett Gimonäs som var lite föryngrat sedan ifjol men som fortfarande är ett lag som vill vårda bollen och spela sig upp genom alla lagdelarna. Vi visste om att dem hade deras bästa spelare centralt på mitten och en målfarlig spets.
Allt det stämde ganska bra och vi lyckas redan från matchstart dra ner på deras bolltempo och göra det trångt för dem att hitta in på sina innermittfältare.
Längre chansbollar följde som våran backlinje hade god koll på.

Vi tog ledningen redan i minut 7, målskytt Yowhans Tedros (u.a). Yowhans snappar upp en boll i straffområdet, vickar förbi en motståndare och sätter bollen säkert i bortre hörnet.

Matchen flyter på och vi skapar läge på läge, men 0-1 står sig i paus. Rättvist med ledning? JA! Speglade resultatet matchbilden? NEJ!
Vi borde gått till pausvila med 3-4 bollars ledning.

Andra halvlek startar på sämsta möjliga sätt. vi går ner oss helt när det kommer till passningsspel och beslutsfattande och inte ologiskt kommer 1-1 i 52a minuten.
Därefter rycker vi upp oss och börjar skapa chanser igen. Det är frustrerande att se så många missade chanser samtidigt som det är härligt att vi kommer till så pass många klara chanser, vi är verkligen tydliga i det vi gör.

MEN TILL SLUUT.. kommer också matchavgörande 2-1. Långt inkast av Måns som skarvas av Jonte i straffområdet och en vilt flygande Tedros cykelsparkar in bollen! Läckert!

Matchens +
+ Raimi Sulaimon – Visar att han kan spela både MB och VYB. Stabil defensiv matchen igenom.
++ Toni Alamartin – Stöter när han ska stöta och faller av lika bra när han ska falla. En trygghet längst bak.
+++ Yowhans Tedros – 2mål, borde haft minst 1 ass och han gör ett fantastiskt hårt jobb i 92min!

Apropå hårt jobb… Trots motgång i målskyttet så slappnar vi inte av. Vi maler på i 94min vilket också resulterar i 3p. Många som gjorde milen i UÅ.

Kiruna gästar oss på söndag. Matchen sänds på Kuriren.nu. Inför matchen-inlägg kommer ikväll eller under morgondagen.

Andreas Kylmänen Tränare