Mer av det goda i Loungen: William Crighton spelar på Kulturens hus i Luleå i höst!

Med Norra Hamn som backdrop ger den australiensiske rockmusikern William Crighton en konsert på Loungenscenen i Kulturens hus, fredag den 6 september.

William Crighton är en av de mest fängslande personerna i den nya vågen av artister som fortsatt komma ur samma bördiga landskap, musikaliskt sett, som Nick Cave, Tom Waits och kultbandet Gun Club. Det är långt till poppig glättighet och lättsam underhållning. William Crightons låtskatt ger blodsmak i munnen och väcker en massa malande tankar. Tankar om himmel och helvete, om vår korta tid på jorden, om livet och döden. Om kärlek och rädslor. På det där bra sättet som bara äkta vara kan göra.

Hans första, självbetitlade album landade 2016. Det följde han upp två år senare med “Empire”, ett evangelium av melodier och spännande berättelser.

Som vanligt även barhäng och skön atmosfär i Loungen under spelningskvällen. Åldersgräns 18 år.

Biljettsläpp: Fredag 3 maj klockan 10:00

Läs mer här: https://www.kulturenshus.com/evenemang/william-crighton/

Kulturens hus är centralt beläget i Luleås Norra hamn med någon minuts gångavstånd till shopping, nöjen och boende. Huset är 14000 m² stort och inrymmer stadsbibliotek, konsthall, stor och liten konsertsal, multifunktionella foajeer i tre plan, konferensfaciliteter samt café och restaurang.