Hank Von Hell till Kirunafestivalen

ROCK. Den legendariska rockaren Hank Von Hell är klar för Kirunafestivalen. Foto: Kirunafestivalen.

Det har gått nio år sedan det norska dödspunkbandet Turbonegro stod på LKAB-scenen och rockade röven av Kirunaborna. Nu kommer den legendariska frontmannen, Hank Von Hell tillbaka till Kirunafestivalen.

– Det här känns så jäkla kul och stort. Det kommer bli ett jädra drag. Jag hoppas att publiken kommer ihåg öronpropparna bara, säger Alex Olofsson, festivalgeneral.

Turbonegros senaste spelning i Kiruna 2009 har blivit legendarisk i Kirunafestivalensamanhang, och rankas av många rockälskare som en av festivalens bästa
bokningar. Den lokala avdelningen av Turbonegros mytomspunna fanclub ”Turbojugend” är extra laddade inför konserten.

– Ända sedan 2009 har vi i Turbojugend Kiruna suktat efter att Turbonegro ska komma tillbaka. Nu, 10 år senare, är Hank ett fullgott alternativ, säger Petter ”Baron von Röv” Hansegård, President för Turbojugend Kiruna.

– Snygga, smutsiga gruvarbetare med svällande muskler iförda jeans från topp till tå är vad Kiruna har att erbjuda Hank, och tro mig, det är en viktig anledning till varför han nu väljer att återvända, säger presidenten.

TURBOJUGEND. Fansen har väntat en lång tid på att Hank ska komma till Kiruna. Foto: Kirunafestivalen.

Det var bara drygt ett år efter Turbonegros klassiska Kirunafestivalen konsert som sorgebeskedet kom att Hank von Hell hoppade av bandet. Han hängde av sig jeansjackan och deklarerade att han aldrig någonsin skulle ta den på sig igen. Fansen har sedan dess trånat efter en comeback. Hank har själv enträget understrukit att det aldrig kommer hända. Men i slutet av förra sommaren släppte han sin första singel ”Bum To Bum”.

– Hank är en ”frontmas frontman” och det går att diskutera om han inte är den absolut bästa rock-frontmannen vi har i hela Skandinavien. Det här är verkligen en bokning för alla som gillar rock. Oavsett om det är heavy metal, rock and roll, glam eller punkrock, säger generalen.

Rockstjärnas debutalbum ”Egomania” släpptes fredagen den andra november 2018 och följdes upp med utsålda konserter från Sundsvall i norr till München i söder. Men nu kommer han alltså tillbaka till Kiruna, en stad som han själv har beskrivit som Skandinaviens ”Twin Peaks”.

– Nu är det dags för Kirunas alla rockälskare att göra sig redo på en riktigt bra show. Jag har sagt det många gånger om årets artister. Men det här är verkligen inte en spelning man får missa, säger festivalgeneralen.

Källa: Kirunafestivalen