Kämpaseger mot Storfors

Tobias tog tag i mittfältet när det som bäst behövdes

Om man som ledare fick önska skulle man gärna ta en tidig 3-0-ledning, få luta sig tillbaka och vädra hela truppen.

Men så är sällan fallet. Absolut inte mot svåra och tunga Storfors på deras hemmaplan. Dock vinner vi med 2-1 efter en rejäl kämpinsats där deras tunga anfallare hela tiden ställde frågor till vårt försvar.

Det är segrar som ger sådan glädje och också energi längre fram, segrar som är en av orsakerna till att man håller på med det här.

Vi börjar bra på ett blåsigt Heden. Kanske har Storfors lite mer boll, lyfter långt mot nickstarka forwards och hoppas få vinna skarven eller ta reda på andrabollen. Allt det där löser framförallt Åke och Marko med bravur. Sen ställer vi om, Tobbe snor bollen på deras planhalva hittar Ethany som utmanar sin back, frispelar Alan som med vänstern placerar in ledningsmålet i den 13:e minuten.

Vi står upp bra resten av halvleken, men får lite mer problem i motvinden i den andra när vi faller ner för långt i banan. Detta ger Storfors möjligheten att fortsätta med sina lyft, vinna skarven och precis detta hände i den 64:e minuten när kvitteringen kom.

Men då tog lagkaptenen Tobias tag i taktpinnen, beordrade sina spelare att lyfta upp positionerna och likt ettan kom ledningsmålet till på ett liknande sätt. Ja nästan en kopia. Tobbe snodde bollen högt upp, den hamnade hos Ethany som med fin passningsfot återigen hittade Ahlander som ensam med målvakten enkelt satte segermåler 2-1.

Självklart var inte Storfors ofarliga under de avslutande 20, men vi höll undan, Siljan stod för någon fin parad, Åke, Marko och Emil fortsatte att vinna i luften och när duktige Eva Svärdsudd blåste av kunde vi tillsammans jubla åt en skön trea.

Nu är vi med igen och möter serieledande Morön om en dryg vecka på Skogsvallen.