Förlust i Skellefteå

Det var en tung inledning som bäddade för förlusten borta mot Morön.

Först skada på uppvärmningen då Dencil gick sönder, strax efter avspark kliver Filip D av då hans gamla lårskada fortfarande inte håller för spel.

Två tidiga förändringar vilket innebar betydligt färre möjligheter att förändra matchbilden.

Ett bra Morön inledde vassast och vi fick mest spela på egen planhalva under den första halvleken. En liten tendens vi haft i de senaste matcherna, vi ger motståndarna kommandot och är något vi måste ändra på. Vi har så pass bra spelare att vi inte ska behöva hamna i de lägena tidigt i matcherna.

Morön gjorde också 2-0 strax innan halvtid.

Men i den andra halvleken bestämmer vi oss för att gasa på, att lyfta upp positionerna och gå för poäng. Vi skapar en hel del chanser, har många farliga fasta situationer och det var i efterdyningarna av n sådan som reduceringen kom. Ethany slår en frispark, får bollen i retur, lyfter in och efter en del turer hamnar den hos Kevin Odongo som nickar in 1-2. Nu är Morön riktigt trötta och vi maler på, kvitteringen känns nära. Då kontrar hemmalaget, deras ytter rundar Siljegren i målet, får bollen för långt i från sig och slänger sig.

Varning för filmning trodde Siljan när domaren blåste. Nej, den svartklädde med pipan visslade för straff. Oförklarligt. Där gjorde deras 10:a inget misstag och 3-1 i slutet punkterade matchen.

Man kan förlora och man kan förlora. Denna förlust var tung, men avslutningen ger oss gott hopp om framtiden.

Nu hoppas vi få tillbaka våra skadade så fort som möjligt. Vi är oerhört hårt drabbade just nu.

Nästa match Harads hemma på lördag.