Deportees kommer till Kulturens hus i Luleå!

I höst släpper Umeåbandet Deportees sitt sjätte album och i samband med detta spelar de på Kulturens hus den 14 december. Efter flera års frånvaro presenterade Deportees i början av året singeln ”Bright Eyes” och senare under våren ”Time Is The Tiger” – båda hämtade från femspårs-EP:n ”Re-dreaming” som gavs ut i maj.

Deportees, som avslutar sin kommande Skandinavienturné på Kulturens hus, längtar efter att komma ut på vägarna igen och säger själva:

“Musik är kommunikation – likt ett hjärtats litteratur kan den säga det outsägliga. Om ni bara visste hur mycket vi längtat efter att få kommunicera med er igen. Vi ses längs vägarna!”

Det var med genombrottsalbumet ”Islands & Shores” som Deportees orsakade svallvågor över hela landet och belönades med en Grammis för “Årets Rock” och en P3 Guld-vinst för “Årets Grupp”. Sedan dess har bandet fortsatt att cementera sin position som en av landets främsta akter – inte minst genom sina spelningar på klubbar och stora festivalscener. Senaste albumet ”The Big Sleep” släpptes 2015 och belönades med en Grammis även det.

Pressröster om Deportees återkomst under 2019:

”Deportees själfulla rock får tårarna att rinna.” – Annah Björk, Svenska Dagbladet

”En av de finaste, varmaste och mest hoppingivande krafterna i svensk pop är äntligen tillbaka.” – Håkan Steen, Aftonbladet

”Det blir en enastående uppvisning där de självsäkert visar att de kan sin grej.” – Hymn

Biljettsläpp: Fredag 14 juni klockan 10:00

Läs mer här: https://www.kulturenshus.com/evenemang/deportees/

Kulturens hus är centralt beläget i Luleås Norra hamn med någon minuts gångavstånd till shopping, nöjen och boende. Huset är 14000 m² stort och inrymmer stadsbibliotek, konsthall, stor och liten konsertsal, multifunktionella foajeer i tre plan, konferensfaciliteter samt café och restaurang.