SPiS presenterar:
 Rocktältet!

Gabriel Lindmark i Wild&Cold utlovar ett rejält röj!

SPiS Mat&Dryck presenterar Rocktältet. En unik ­satsning för att locka fler festivalbesökare till ­tältet på ­Hjalmar Lundbohmsvägen, numera ­omdöpt till Rocktältet. ­Tillsammans med det specialsydda ­coverbandet Wild&Cold och föreningen Backyard Rock utlovar SPiS en festivalupplevelse utöver det vanliga.

– Den här satsningen känns grym och vi tror att många besökare kommer uppskatta ­konceptet, säger Johan Stålnacke, från SPiS Mat&Dryck.

Gillar du hård och bra musik?
God mat och dryck? Då passar Rocktältet som ­handen i handsken. Rocktältet blir
förmodligen din favoritplats under festivalhelgen. Ta dig till höger om LKAB-scenen och kliv
in i tältet på Hjalmar ­Lundbohmsvägen. Nu har du hittat hem, och kommer mest troligt inte
vilja sticka näsan utanför tältduken under hela festivalen. SPiS ville satsa mer på tältet vid
Hjalmar Lundbohmsvägen, som på senare år blivit något bortglömt. För att locka fler
besökare dit bestämde man sig för att bredda utbudet på musiken genom att fokusera mer på Rock. Johan Stålnacke slogs av idén att kontakta ­Kirunasonen tillika världs­musiken Gabriel Lindmark, och ge honom ett uppdrag: att ­samla ­Kirunas främsta musiker för att
kunna erbjuda besökarna en ­oförglömlig festivalupplevelse. Gabriel, som numera bor i Stockholm och spelar i ­flera band samtidigt, tog sig an ­uppdraget och ­lyckades
samla ­världs­musikerna Markus ­Sjöström, Micke ­Larsson, Perra Johansson och
Max ­Zachrisson. De har tillsammans många års samlad erfarenhet. Har turnerat på olika ställen i världen och arbetat i studio med några av Sveriges bästa musiker.

– Jag blev direkt taggad på ­konceptet då Johan hörde av sig, säger Gabriel Lindmark
och ­fortsätter:

– Samtidigt som vi har övat in trettio + låtar har jag varit mitt uppe i inspelningen av ett album i ett av mina andra band, så det har varit lite mycket, men jag är grymt taggad, skrattar Gabriel. Han utlovar ett rejält röj.

Tillsammans utgör dessa ­musiker specialbandet Wild&Cold, vars enda syfte är erbjuda den bästa musiken och skönaste stämningen till Kirunafestivalens besökare. Tack vare bandets samlade kompetens är de ett ganska ovanligt coverband; Wild&Cold spelar rock- och poplåtar som alla vill höra, men få band vågar ta sig an på grund av låtarnas komplexitet. Namnet kommer från att ­Gabriel Lindmark ­spelar i ­Bandet Wildness, och ­Kirunaborna ­
Perra ­Johansson och Micke Larsson i det ­omtalade ­bandet Coldspell. Wild&Cold, helt enkelt. De spelar hela ­fredags- och lördagskvällen.

Backyard Bärs
På lördag förmiddag hålls en festival inom festivalen. ­Förfesten Backyard Bärs äger i år rum inne i Rocktältet. Det blir en hårdrockskonsert med Reapers Mark, Chaos Within, Disregard the blood, Torch this place och Punk Williams. Det är föreningen Backyard Rock som anordnar Backyard Bärs, och de uppskattar samarbetet med SPiS.

– Det känns perfekt för oss att i år köra inne i Rocktältet, säger Jan Flygare från Backyard Rock.

 

Källa: SPiS Mat&Dryck