Våren är avslutad

Våren är avslutad

Efter matchen mot Kiruna (som var den sista jag skrev om) så har vi spelat följande:
Morön Borta 3-1 Förlust
Harads Hemma 6-0 Vinst
PIteå IF Hemma 1-0 Vinst (Coop Cupen)
Ohtana Borta 2-1 Förlust
Holmsund Hemma 2-0 Vinst
Storfors Hemma 0-3 Förlust
Notviken Borta 1-0 Förlust
Bergnäset Hemma 4-1 Vinst

Total Statistik Våren (Matcher, Vinster, Oavgjorda, Förluster, Gjorda mål, Insläppta mål, +-, Poäng)
Luleå SK 9 4 0 5 16-13 3 12
Och en 5e plats i en jämn serie där Morön med sin starka offensiv och Notviken med deras breda trupp visat att dem två kommer slåss om seriesegern.

Vi har även hunnit med att avancera till Semifinal i Coop Norrbotten Cup. Där väntar IFK Luleå, Notvikens IK eller BBK/IFK Kalix (spelar ikväll). Den matchen hoppas vi kommer spelas som ett genrep inför höstomgången, någon gång i slutet av Juli. Kan bli en riktig publikfest om vi lottas mot ärkerivalen IFK Luleå.

Vårens…
…Utropstecken offensivt:
Trots att jag ibland blir tokig på hans dribblingar och klackvändningar på mittplan så kan jag inte låta bli att nämna Abshir Guure.En fantastisk spelare som hittat nät 6 gånger under sin första vår i division 3. Jag tror hösten kommer spraka vidare i samma fart. Vi ska fortsätta leta jämnheten i prestationerna.
Yowhans Tedros, Iskall och bänkad i Notas ifjol, innan säsongen fanns lite frågetecken kring den fysiska formen. Men efter ett tecknat gymkort på inpuls, 6 tävlingsmål och stenhårt jobb så känns det som att vi gjort en riktigt kanonvärvning, Att han är en fantastisk kille att ha i omklädningsrummet har vi också fått bekräftat.
Avgör DM-kvartsfinalen med matchens enda mål.

…Utropstecken defensivt:
Samuel Landström Juuso, “L-J” har tagit stora kliv och gör även han debutsäsong i division 3. Defensivt följsam och kan med sin speed reparera eventuella misstag.
Samme har fått spela både ytterback och yttermittfältare (fantastisk mot PIF i Cupen) och har gjort en finfin vår, ska fortsätta växa in i kostymen under hösten.
Måns Engberg, Om du googlar på lagspelare så kommer du förmodligen hitta Måns ansikte på förstasidan, Ledare och pådrivare. Tar oftast rätt beslut med bollen och har under våren varit den som varit fastgjuten i backlinjen. Leder genom närvaro och är grymt svårpasserad 1mot1.

…Plattmatch:
Den tycker jag vi gör mot Morön. En del kanske tycker Storfors-matchen är sämre men där håller jag inte med. Spelmässigt så skapar vi ändå chanser mot Storfors och 3-0 är i överkant, Hade vi lyckats få in 1-1 på någon av chanserna så är jag övertygad om att det hade blivit en annan avslutning på matchen.
Morö-matchen tycker jag vi är alldeles för långt ifrån en bra nivå. Passningsspelet funkar inte alls och vi får inte fast bollen på offensiv planhalva.

…Bästa insats:
PIF i Cupen, Vi möter ett starkt motstånd som men vinner fullt rättvist.
Framförallt andra halvlek där vi stänger ner deras offensiva försök och visar att vi är värda avancemanget.
Extra plus till innermittfältet i den matchen som är så aktiva som jag vill att dem ska vara. Alltid spelbara och den defensiva omställningen var kanon varje gång.
Premiären borta mot Gimonäs är också en bra insats, där borde vi, sett till chanser, gjort minst 4-5 mål till.

Tankar inför hösten:
Jag är helt övertygad om att alla lagen kommer bli bättre, framförallt bottenlagen. Matcherna kommer bli ännu tightare och kravet på att komma väl förberedda kommer vara höga. I regel så förstärker något lag, skadade spelare som man inte velat chansa med under slutet av våren kommer till och trissar upp kvalitén.

Vi hade som mål att vara på den över halvan och kriga under säsongen, vi tillhör den delen nu med riktigt små mariginaler och startskottet med Kiruna borta den 3e augusti blir jäkligt intressant. Vi har revansch att utkräva efter en slätstruken insats i Arcushallen och Kiruna som säkerligen har förhoppningar om att avancera i tabellen kommer göra allt för att skicka hem oss tomhänta. Inspirerande start som följs upp av hemmamatch mot Gimonäs helgen efter.

På spelarsidan så hoppas vi att Victor Hannu kommer till spel under hösten efter en segdragen knäskada.
Viktor Taavo har flyttat till Danmark för jobb, dessvärre inte han helt återställd heller från ryggskada.
Johan Johansson som missade 2 sista matcherna pga sommarjobb på annan ort kommer tillbaka, han tränar och spelar med Matfors under sommaren.
Jens Sankala har gjort sina sista framträdanden i klubben för den här gången. Han flyttar hem till Sundvall efter avslutade studier.
Sebbe Sandberg som brottas med skadeproblem håller vi tummarna för.

Vi ses på Åkevallen i höst!

Andreas Kylmänen Tränare