THE SEWERGROOVES (ljud på) bildades 1995 av Kurt Dräckes och Andreas Broman båda…

THE SEWERGROOVES (ljud på) bildades 1995 av Kurt Dräckes och Andreas Broman båda uppvuxna i Kiruna. Detta rutinerade och uppskattade garagerockband har har släppt 8 (!)fullängds album, ett “vad som verkar vara miljoner” 7” singlar och turnerat i såväl Europa som USA. Soundet är soulful rock med influenser som Thin Lizzy, Stooges , tidiga Urge Overkill, Roky Erickson, Love och MC5. När den skandinaviska rockscenen bestämde sig för stadion-och rocka massorna tog Sewergrooves riktning tillbaka till rötterna. Här snackar vi snubbar med 10 000+ timmar i sin genre bakom bältena!
Just nu är bandet aktuellt med en hyllningsplatta till det kultförklarade amerikanska punkbandet Dead Moon tillsammans med bla Sator, The Hellacopters och The Nomads. Detta besök i Kiruna blir det 3:e för bandet. En Kirunafostrad rock-skatt som allt för få malmfältsbor uppmärksammat! Det vill vi ändra på! 🔥
I augusti spelar de på Backyard Rock! Biljetter hittas via Facebook evenemang, @direkten_simhallskiosken och hemsida. Länk i bio!
📷: rakt av snott ur @sewergrooves kanaler————————————————-
#backyardrock #ByR2019 #rockfestival #garagerock #kiruna @sewergrooves mblogg

 

 Detta inlägg finns i sin helhet på Instagram-kontot backyardrock

Källa: Backyard Rock, Kiruna