Hej Sofie Nybom!

Sofie kommer senast från H&M Group, där hon haft globalt ansvar för att icke-textila produkter håller i kvalitet och säkerhet. Tidigare har Sofie arbetat med innovation och utveckling inom teknik för sjukvården, bland annat för Region Stockholm och som medgrundare i ett medtech startup.

Med hjälp av den egenutvecklade metoden Innovation Due Diligence®, IDD, validerar LTU Business över 300 affärsidéer per år. Efterfrågan ökar stadigt och Sofies uppdrag blir att leda analys och marknadsstrategier för nya produkter och tjänster. Hon kommer bland annat leda namnkunniga koncerner som Fiat, Siemens och Boliden i projekt inom Europeiska institutet för innovation och teknik inom råmaterialsektorn, EIT Raw Materials, men också stötta lokala innovatörer som sitter på nya affärsidéer.

Sofie är född och uppvuxen i Boden, och har efter sjutton år i södra Sverige valt att flytta norrut igen.

– Som för många andra klappar mitt hjärta för innovationsandan, naturen och livsstilen som finns här uppe – därför känns det betydelsefullt och spännande att vara med och utveckla affärsidéer och samarbeten som stärker näringslivet i norra Sverige.

Välkommen hem Sofie!