Nytt Online-verktyg för privatannonser

“Do-It-Yourself” gäller när man lägger in privatannonser i tidningen via privat.gratistidning.com. Billigt, snabbt och enkelt.

Gratistidningen lanserar en till plattform för att lägga in privatannonser i tidningen. Några exempel på populära inslag är Grattis, Nyfödda, Köp och Sälj. Användaren gör annonsen i ett enkelt Online-verktyg och har full kontroll på hur det kommer att se ut i den valda tidningen innan betalning görs direkt med kort eller faktura.

Nyligen lanserade Gratistidningen en ny gratistjänst genom plattformen GratisRadis.se från vilken det plockas ett urval av annonser som publiceras i tidningen. Det är textannonser utan bild och antal tecken är maximerat till 250 st. Nu kommer nästa satsning av Gratistidningen där man öppnar upp och utökar möjligheterna för privatpersoner att annonsera i tidningarna.

– Nu blir det enklare än någonsin för privatpersoner att annonsera. Vi vet att det finns ett stort intresse för att nå ut i tidningen till väldigt överkomliga priser, säger ansvarig utgivare Peder Gidlund.

Grattisannonser är mycket populära bland läsarna.

Många läsare vill kunna förmedla stora livshändelser i tidningen, exempelvis vid tillskott i familjen, bröllop eller när ens nära och kära fyller år. Vid köp- och sälj annonser behöver man ibland få in mer information än 250 tecken (som är max tillåtet antal i Radis-annonserna) och en bild kan underlätta försäljningen.

“Do-It-Yourself” med ett Online-verktyg

Via ett enkelt Online-verktyg går det nu att boka annons via mobilen eller datorn. På: privat.gratistidning.com väljer man innehåll, layout, format och storlek, och skickar sedan annonsen, som hämtas till tidningen. Betalning sker direkt på nätet.

Skärmbild av Online-verktyget där man enkelt skapar sin egen annons och får en förhandsgranskning innan den skickas till tidningen.

– Idag är många uppkopplade med datorer och smartphones. Det går på några sekunder att ta en bild på sin telefon och lägga in den i sin annons, berättar Peder Gidlund.

Den nya metoden är tillsammans med lanseringen av sajten GratisRadis.se ett stort steg mot Gratistidningens vision att underlätta för privatpersoner att annonsera i tidningen och bli ännu mer lokal och relevant.

– Vi vill så klart hjälpa både företag, föreningar och privatpersoner. Man ska känna sig varmt välkommen, och vår tidningen ska vara en inkluderande plats för alla, säger Gidlund.

Nästa utvecklingssteg är att Gratistidningen även öppnar upp Online-verktyget för föreningar och företag under hösten.

Betalda privatannonser går nu att sätta in via: privat.gratistidning.com
Priserna börjar från 50 kr för familjeannonserna och från 100 kr för Köp och Sälj.

Källa: Norrbotten- & Gotland Gratistidning