The Magnettes släpper video till singeln Shakes

The Magnettes släpper video tillnya disco/punk-singeln “Shakes (Falling in Love)”. Foto: Martin Åhlin

Pajalas finest, The Magnettes, släpper video tillnya disco/punksingeln ”Shakes (Falling in Love)”, där 80-talstrummor möter hetsiga dansgitarrer och operasång. Videon är gjord av Martin Åhlin.

”Den handlar om att bli kär och kyssas i regn och sånt vi typ aldrig orkar göra längre. Fast egentligen mest om att vi vill vara (eller ligga med) Stevie Nicks. Det är vårt avskedsbrev till ett annat, mer volatilt, nervöst och romantiskt liv. Rent musikaliskt tänkte vi oss att den skulle låta som om Bratmobile och Baby Spice spelar ovanpå ’Dancing In The Dark’.”

Bandet bildades i Pajala av frontduon Rebecka Digervall och Sanna Kalla med producenten Tomas Bäcklund Tuneström och skapade sin egen mix av elektronisk pop och riot grrrl-punk.

2015 spelade de på festivalen SXSW i Austin och blev signade av det amerikanska skivbolaget Digsin. Debuten ”Ugly Youth” kom 2017, och blev utnämnt till ett av de bästa albumen 2017 av PopCrush.

Singeln ”Young & Wild” hade premiär i TV4-serien ”Finaste Familjen” och låten blev den tionde mest spelade svenska låten på P3 det året The Magnettes har även hyllats av bland andra Earmilk, Perez Hilton, ELLE Sweden och Cosmopolitan.

2018 gjorde bandet sin andra vända på SXSW, blev utvalda som det första västerländska bandet att spela på Golden Melody Awards showcase i Taiwan och var förband till Kesha på festivalen Summerfest i Milwuakee.

Just nu är bandet ute på Sommarturné på svenska och europesiska festivaler som Hamnfestivalen i Luleå, Kalix Sommarfesten, Landskrona Karnivalen, Tjo i tjögsta, Live at Heart i Örebro Majday i Tjeckien

Källa: Musichelp Sweden AB