nnu en seger fr Kiruna IF / Kiruna IF – KIF Herr

Narvik besegrades med stabila 4-0.

KIF besegrade Narvik med 4-0 (2-0, 1-0, 1-0) i säsongens första match i Lombia ishall.

Målskyttar blev Calle Källström, David Krekula, Jussi Pelto-Arvo och Andreas Mäki Kero.

Längst bak storspelade David Otter och blev hundraprocentig.

 

Texten kommer att uppdateras med kommentarer

 

KIF vann den första perioden med 2-0. Calle Källström smällde in ettan på ett direktskott efter 10,14 i från högerbacksplatsen i powerplay. Jesper Strandelin och Martin Söderberg spelade fram.

I slutet av perioden ökade David Krekula (underbart att se honom på isen igen!) på till 2-0 efter att ha vispat upp den i första krysset ur en ganska snäv vinkel.

Riktigt tjusigt!

Men det var gästerna som inledde matchen bäst. David Otter i KIF-målet höll tätt och såg stabil ut.

På tal om Otter. Nyförvärvet schabblade lite med pucken vilket gjorde att en Narvikspelare fick öppet mål. Men då tokslängde sig målvakten och räddade upp situationen på ett osannolikt sätt.

Övrigt att notera från den första perioden var att Kristian Eriksson såg väldigt bekväm ut med pucken och hotade även framåt vid ett par tillfällen. Hade ett farligt ”tyst” skott från blålinjen efter åtta minuter.

Och Vladmimir Chetverkikov (visst är det härligt med ett ryskklingande namn i KIF igen?!) visade prov på mycket fin skridskoåkning när han trampade förbi sin back och försökte få in pucken köksvägen.

 

Redan i den första minuten av den andra perioden visade Jussi Pelto Arvo prov på riktigt bra fart när han bröt fram på sin vänsterkant. Den gången blev det inte mål.

Men det blev det efter 7,10. 3-0 var en målvaktstavla. Skottet av det finska nyförvärvet var inte särskilt hårt.

Men efter en ganska pigg start på perioden tappade KIF spelet och gjorde en betydligt sämre period. Narvik tryckte ner hemmalaget som uppträdde virrigt.

Tråkigt var även att notera att Kristian Eriksson tvingades utgå skadad efter ungefär halva matchen efter att ha åkt på en tryckare.

Därmed blev han den fjärde backen i KIF på skadelistan. Ilari Metsola, Olle Hellström och Veltteri Lemmetty var inte med i den här matchen.

Positivt i den andra perioden var Kirunas boxplay. Under två minuter fick inte Narvik fram ett enda skott på mål när Simon Thyni, Calle Källström och Jesper Strandelin spelade uppoffrande och täckte skott.

 

Han hade varit bra i hela matchen. Men i den tredje växte David Otter fram till en gigant.

Målvakten höll nollan och räddade flera frilägen och andra öppna lägen i slottet.

För KIF vann den här matchen till slut med 4-0. Sista målet gjorde Andreas Mäki Kero efter ett snabbt direktskott i powerplay på pass av Simon Thyni och Jesper Strandelin.

Nämnas bör även Elias Nimenius göra. Forwarden flyttades ner till backplats och skötte den inte helt enkla omplaceringen på ett fint sätt.

 

Därmed har Kiruna vunnit två av sina tre träningsmatcher den här säsongen.

Fredag 23 augusti väntar Luleå J20 på bortaplan.

 

Mattias Heikki

Gillar du Mattias Heikkis texter på hemsidan?

Visa det genom att swisha en liten slant till KIF.

123 601 38 41

Författare:

Detta inlägg finns i sin helhet på Nyheter från Kiruna IF – KIF Herr // Svenskalag.se hemsida.

Källa: Kiruna IF Herr, Kiruna