Damerna gjorde det som krävdes – Seger mot Selånger

Damerna gjorde det som krävdes – Seger mot Selånger

I andra halvlek fortsätter det med ett tillknäppt spel och ett lågt liggande Selånger som letar kontringar medan LSK försöker hitta runt och spela in på farliga ytor. Flera gånger kommer LSK nära och det upptår flertalet farliga hörnor som sånär ger ett mål men bollen vill inte in. En stor skillnad från våromgången är dock att lugnet i LSK-gänget är betydligt större och efter ca 70 minuter kommer äntligen målet när Moa Blomquist kommer runt på vänsterkanten och spelar in till Elin Engström som äntligen får göra mål igen efter några matchers måltorka! Målet innebär såklart att Selånger börjar flytta upp laget men LSK lyckas denna gång att hålla tag i spelet matchen igenom utan att drabbas av panik eller ge bort alltför farliga lägen. Slutresultatet 1-0 känns hyfsat rättvist med hemmaögon även om Selånger gjorde en riktigt bra försvarsinsats och ska få stort beröm för att de med ett tufft utgångsläge verkligen visar hjärta och sliter för poängen genom hela matchen.

LSK:s supporterklubb utser Moa Blomquist till matchens lirare, Moa gjorde det riktigt bra när hon i andra halvlek flyttades ut på en vänsterkant där hon fick fria tyglar och kunde trolla bort försvarare med sin vassa teknik och slutligen även assistera till målet. Dessutom gjorde Amanda Söderholm en riktigt fin insats på sin vänsterback där hon flera gånger om förde upp bollen med fina dribblingar och visade mod och kunnande, i mittförsvaret styrde firma Benzler/Eriksson som vanligt med järnhand och gav inget gratis till Selånger i denna match.
Extra positivt med två nyheter sett ur framtidssynpunkt:
– Att vi fick se unga Ebba Füreder (född 2004) i sin första match från start i division ett, Ebba har ett grymt driv och en kraftfull fysik som gör henne svår att möta även för seniorspelare vilket hon stundtals verkligen visade upp.
– Att vi fick Janina Bramberg (född 2003) i sitt första seniorinhopp på nästan 1,5 år efter en långdragen knäskada. Janina matchas igång med speltid i SM-F17 serien men kommer säkerligen fortsätta utvecklas och vara med i kampen om startplatser framöver.

Slutligen tackar vi med denna match av Sandra Landström som flyttar ner till Umeå för studier. Sandra har varit en otroligt härlig lagspelare för oss denna säsong som alltid gett 100% på varje träning och med både inhopp och starter varit en nyttig targetforward som hittat fram med farliga passningar eller skapat lägen på egen hand. Sandra kommer vara otroligt saknad i laget och vi är många som är glada över att ha fått se hennes fina utveckling tillbaka till en viktig spelare i division ett efter långdragna säsonger med omfattande knäskador.

Johan Erixon Ansvarig LSK Dam