Denna vecka har vi inom polisen en nationell trafiksäkerhetsvecka. Oavsett rådan…

Denna vecka har vi inom polisen en nationell trafiksäkerhetsvecka. Oavsett rådande trafiksäkerhetsvecka vill jag påminna om något som jag vill att ni ska tänka på alla veckor -att hålla hastigheten.

Du kanske är tung på foten, har bråttom eller tycker att du är en gudagåva på det här med bilkörning. Du kanske är en självutnämnd Michael Schumacher och drar dig inte för att spränga ljudvallen.

Men. Du utsätter inte bara dig själv för fara. I bilarna du möter färdas någons barn, sambo, föräldrar. Någons viktigaste och dyrbaraste.

Vi ska tillsammans titta lite närmare på en matematisk formel: Ju högre hastighet = desto högre risk för olyckor, personskador och ökad dödlighet. Alltså, ju högre fart desto fler olyckor och allvarligare konsekvenser. Vi möter tyvärr även ofta på förare som kör alldeles för fort med sina barn och sina nära och kära i bilen. Om du känner dig träffad, skriv ner eller memorera den matematiska formel vi gick igenom och håll från och med nu hastigheten och kör försiktigt.

#polisennorralappland #polisenkiruna #polisengällivare #polisenjokkmokk #polisen

Detta inlägg finns i sin helhet på Instagram-kontot emil.i.norralappland

Källa: Emil i norra Lappland, Kiruna