Allt på spel i sista hemmamatchen för säsongen!

Efter en lång säsong är det nu dags för LSK Dam att spela sin sista hemmamatch när Team TG kommer på besök. Matchstart 14.00 nere på Åkevallens gräsmatta där LSK har stora förhoppningar om att ta tre livsviktiga poäng i kampen om nytt kontrakt. Förutsättningarna är enkla, för att fortsätta ha allt i egna händer krävs seger då Team Hudik samtidigt åker till Sundsvall för att möta avsågade tabelljumbon Selånger på bortaplan. Vid seger kommer vi kunna gå in i sista omgången med gott självförtroende och en god chans att spela hem kontraktet.

Motståndarna Team TG har seriens klart vassaste forward i superstrikern Moa Sjöström som gjort hela 28 mål på 20 matcher, vid sin sida har hon ofta haft 43-åriga skyttedrottningen och spelande tränaren Therese Kapstad med flera års allsvenska meriter. Matchen kommer i mångt och mycket handla om att förhindra dessa två från att skapa lägen och istället utnyttja det egna anfallsspelet då Team TG ofta har svajat försvarsmässigt, faktum är att TG har släppt in mer mål i serien än LSK trots en betydligt bättre tabellposition. I förra matchen höll LSK uppe spelet bra men umeålaget hade några riktigt vassa anfall vilket gav dem en rejäl ledning med 4-1 innan en forcering i slutet så när gav kvittering för LSK, dock slutade matchen 4-3 efter ett bortdömt bortamål precis i slutskedet.

I LSK har truppen fortsatta skade- och sjukdomsbekymmer, något som säkerligen drabbar många lag i dessa tider men orsakat störningar i en redan ganska tunn trupp. Tur att vi fortsatt kan plocka upp unga talanger som kommer in och visar att de förtjänar plats i laget både på träning och match. Vi kan räkna bort både Sofie Eriksson (sjuk) och Sanna Lindgren (skadad) från något mer spel i år, vilket innebär att de gör sällskap med en redan diger frånvarolista där Alva Grahn, Elin Thurfjell och Ellen Danielsson befinner sig. Dessutom är Hanna Bäck inte tillgänglig för spel denna gång vilket innebär att truppen ser ut enligt följande:

1. Olivia Essberg
3. Amanda Söderholm
5. Sofie Benzler
6. Allis Löfgren
7. Amanda Danielsson
8. Janina Bramberg
9. Hanna Lind
13. Elin Engström
16. Josefine Mella
17. Moa Blomquist
18. Lotta Forsberg
19. Fanny Andersson
20. Ebba Nordmark
21. Ebba Füreder
22. Emmeli Larsson
23. Caroline Blom

Vi hoppas på många supportrar som trotsar kylan för att heja fram damlaget till en ny säsong i landets tredje högsta serie!

Publicerad: 2019-09-20 22:22