Dalen blev för svåra i hemmapremiären

Under lördagen hade Kiruna AIF hemmapremiär där IBF Dalen stod för motståndet.

Umeålaget hade inför matchen startat sin säsong med två raka segrar och är ett lag som är tippat i övre delen av tabellen.

GruvansGängs tuffa start på Division 1 äventyret fortsatte alltså när man för 3e matchen i rad ställs mot ett riktigt tufft motstånd.

Första perioden ställer än en gång till det för AIF där man släpper in 6 mål och IBF Dalen styr och ställer över hela planen.

-Vi har för stora avstånd mellan lagdelarna i första perioden vilket gör att vi inte är så pass aggressiva som vi vill vara samtidigt som Dalen kommer ner djupt i våran zon och byter sida på spelet vilket ställer till det en hel del för oss.

Där fick vi svårt att stoppa dem och det resulterade i att dem fick rulla igenom oss rätt obehindrat säger Simon Higberg.

Umeålaget kom till spel i Kiruna med delar av en trupp som fått känna på spel i både Allsvenskan och SSL.

-Kvalitén är hög på flertalet av deras killar, dem är bättre än oss samtidigt som vi fortsätter göra lagen vi möter lite bättre genom att inte följa våran utsatta gameplan avslutar Simon Higberg.

GruvansGäng spelar upp sig i andra och tredje perioden samtidigt som IBF Dalen drog ned på tempot, dock fanns det en hel del positiva saker man kan ta med sig till nästa match.

Matchen slutar 3-11 och GruvansGäng är fortfarande utan poäng.

Nu har AIF startat serien med möten mot tre lag som förväntas ligga i toppen av tabellen när allt summeras till våren.

Två veckors träning väntar nu för GruvansGäng innan Örnsköldsvik står för motståndet på lördag 19 oktober.

Truppstatus

Laget fortsätter dras med skador, Robert Nutti är fortfarande borta från spel några veckor till samtidigt som André Edholm ska utvärderas efter problem med ett knä.

Truppen har fått förstärkning av ett välbekant ansikte, Alexander Koivuniemi vilket är ett glatt återseende.

-Självklart känner vi av att Robban inte spelar just nu, vi tappar spets i vårat offensiva spel men då måste resten av truppen kliva upp och ta mer ansvar.

Alex kommer bidra med en hel del rutin, han är stark både i det defensiva och offensiva spelet.

En riktigt grym lagkamrat som är otroligt bra omtyckt, han blir en viktig kugge i laget och vi är glada att han har tagit klivet in i hetluften igen säger Simon Higberg.

Vi tackar våran suveräna publik som fortsätter visa sitt stöd och stötta laget i både vått och torrt.

Glöm inte att följa GruvansGäng på sociala medier för att ta del av de senaste nyheterna kring laget!

Facebook
Twitter
Instagram