Alexandra Pascalidou ger röst åt Mammorna

I Augustnominerade boken Mammorna ger hon röst till mammor bosatta i Sveriges mest utsatta områden. Nu kommer Alexandra Pascalidou till Bok & Bild i Luleå för att prata om boken tillsammans med Kerstin Wixe från Kontext.

”Den här boken handlar om våldet och kampen men mest av allt om kärleken. Mödrarnas kärlek till barnen och en värld som ofta vänder dem ryggen. Den här boken ger röster åt dem som levt i tystnad och vrider strålkastarljuset mot samhällets skuggsidor”, skriver Alexandra Pascalidou som introduktion till Mammorna.

I boken möter läsaren 20 mammor från Rosengård och Rinkeby till Hammarkullen och Gottsunda.

Grundare av Den Nya Akademien
Alexandra Pascalidou är bland annat ambassadör för Kvinna till Kvinna, Mentor Sverige och Terrafem, en ideell organisation som arbetar för kvinnors och flickors rätt att leva utan mäns våld och dominans.

Våren 2018 grundade hon Den Nya Akademien som bildades i svallvågorna av krisen i Svenska Akademien. Tillsammans med ett hundratal kulturarbetare skapades ett demokratiskt och inkluderande litteraturpris som fått stort internationellt genomslag.

Köp biljetter till Bok & Bild i Kulturens hus biljettkassa eller på www.kulturenshus.com

Kulturens hus är en kulturanläggning i Luleå, som invigdes 2007. Anläggningen är 14 000 m² stor, och inrymmer stadsbibliotek, konsthall, konferenslokaler, stor och liten konsertsal, multifunktionella foajéer i tre plan samt kafé och restaurang.