Örnsköldsvik IBK hemma – AIF jagar första 3an

På lördag spelar GruvansGäng säsongens andra hemmamatch när Örnsköldsvik IBK gästar Rakethallen.

Övik slutade på en 5e plats förra säsongen i Division 1 Norrland och missade kvalplats med 5 poäng.

Laget från “foppaland” har startat sin säsong med en vinst och tre förluster, senaste matchen var mot Hudik/Björkberg på bortaplan där man förlorade en målmässigt jämn tillställning med 9-6(3-0, 3-4, 3-2).
Örnsköldsviks poängstarkaste spelare är Simon Sedin som ligger på 4e plats i den totala poängligan med 11(9+2) poäng inspelade på 4 matcher.
Sedin har ett förflutet i IBK Dalen där han har gjort över 80 SSL matcher så det är en spelare hemmalaget måste hålla ett extra öga på.

AIF har haft en tung start på säsongen med tre raka förluster och laget jagar fortfarande sin första poäng i Division 1.

-Vi har inte fått den starten vi hade velat den här säsongen, vi har mött 3 lag som alla kommer slåss om topp-placeringarna samtidigt som vi försöker anpassa oss och kliva in i Division 1-kostymen säger Simon Higberg.

Senaste två veckorna har AIF fokuserat på sitt försvarsspel som inte riktigt har fungerat såhär långt.

-Vi har börjat arbeta från våra grunder igen och tajtat till det i egen zon, vi har inte råd att släppa in 5 bollar i första perioden om vi ska kunna vara med och kriga om poängen.

Vi vet hur bra vi kan vara om alla ror båten åt samma håll, lyckas vi med det är det jobbigt att möta GruvansGäng avslutar Simon Higberg

Övik kommer kriga om placeringar på övre delen av mittenskiktet.
Ska GruvansGäng lyckas ta poäng måste laget vara med från start och vara starka defensivt samt att inte bjuda detta spelskickliga lag på några gratischanser.

Väl mött på Rakethallen.

Kan du inte se matchen på plats kan du följa den via liveuppdatering på länken nedanför!


Kiruna AIF – Örnsköldsvik IBK
Lördag 19/10

Matchstart 14:00
Rakethallen, Kiruna

Entré: 50 kr
(Under 18 år går in gratis)

Glöm inte att följa GruvansGäng på sociala medier för att ta del av de senaste nyheterna kring laget!

Facebook
Twitter
Instagram