Bortaturné med viktiga poäng på spel

På lördag rullar GruvansGäng söderut med destination Umeå och match mot Holmsund City IBC för att sedan spela säsongens första derby mot IBK Luleå i Kronanhallen på söndag.

Viktiga poäng står på spel och AIF är revanschsugna efter förra helgens onödiga förlust mot IBK Härnösand.

AIF förlorade sin senaste match med 3-7 när nykomlingarna IBK Härnösand gästade Rakethallen förra helgen.

Hemmalaget vann skotten övertygande och var det starkare laget matchen igenom, trots det lyckas man inte göra mer än 3 mål framåt.

-Vi gör en bra match defensivt mot Härnösand samtidigt som vi äger bollen större delen av matchen och spenderar mycket tid i anfallszonen.

Vi släpper in tre boxplaymål samt ett självmål och något skott långt utifrån, lite medstuds där samt att vi kanske gjort någon kasse med vårat Powerplay så hade slutresultatet sett annorlunda ut.

Det finns mycket bra saker att ta med oss från matchen och bygga vidare på till helgens matcher säger Simon Higberg.

På lördag ställs GruvansGäng mot Holmsund City IBC som har startat säsongen starkt och ligger på 4e plats i tabellen.

-Holmsund har spelare med rutin från både SSL och Allsvenskan, det är lätt att fokusera på att dem är nykomlingar men dem har vunnit mot starka lag som Bollnäs och Gimonäs, det blir en tuff match på lördag, helt klart säger Tomas Salmi.

På söndag är det dags för det första derbyt i Division 1 mot IBK Luleå sen 2012, lagen har spelat två matcher mot varandra på försäsongen där man vunnit en batalj var.

-Det ska bli otroligt kul att få möta Luleå igen, är helt säker på att det kommer bli en tuff match med en hel del känslor på planen då det är viktiga poäng som står på spel för både oss och Luleå.

AIF har tränat fortsatt att fokusera på sitt försvarsspel och nöta in detaljer samtidigt som laget även lagt ner tid på Powerplay och Boxplay.

Till helgen är det viktigt att AIF håller sig borta från botbänken samt att laget får igång sin offensiv igen, två matcher med viktiga poäng står på spel och GruvansGäng är revanchsugna efter förra helgens onödiga förlust.

Kan du inte se helgens matcher på plats kan du följa dem via liveuppdatering på länkarna nedanför!


Holmsund City IBC – Kiruna AIF
Lördag 2/11

Matchstart 16:00
Storsjöhallen, Umeå

IBK Luleå – Kiruna AIF
Lördag 3/11

Matchstart 15:00
Kronanhallen, Luleå

Glöm inte att följa GruvansGäng på sociala medier för att ta del av de senaste nyheterna kring laget!

Facebook
Twitter
Instagram