KIF har motbevisat experterna / Kiruna IF – KIF Herr

Jesper Landströms KIF beskrivs som ett av succélagen i år. Foto: Max Zachrisson

KIF är halvvägs genom grundserien.

I dag börjar andra halvan.

– I går läste jag att vi är ett av Hockeyettans succélag hittills den här säsongen. Det har gått bra, säger Robert Lahti.

I dag väntar Östersund på hemmaplan.

 

Läs mer inför matchen mot Östersund:

Visst nappar det, Vladimir! 

Centern vill avgöra fler matcher

 

Det var Mikael Mjörnberg på Hockeysverige.com som räknade in KIF till några av de lagen som har gjort oväntad succé den här säsongen och som nu nosar på en Allettanplats.

Ett KIF som var väldigt nederlagstippat inför säsongen.

– Det var inte många experter som trodde på oss. Jag är glad över att vi har gjort de här framstegen som vi har gjort jämfört med i fjol och att vi är med och tävlar om allettanplatserna så här långt in på säsongen, säger Robert Lahti.

KIF står på sex segrar och tre förluster. Så här resonerar KIF-tränaren kring de nio första matcherna i grundserien:

– Vi har presterat ett bra spel i sju av dem. Prestationsmässigt är jag inte nöjd med Kalix borta och det första derbyt mot AIF. Men i de övriga matcherna har vi gjort bra saker på isen. Vi har lyckats vinna jämna matcher mot bra lag på hemmaplan.

 

Nu när nio matcher återstår är programmet tuffare för KIF:s del med fler bortamatcher. Återstår gör: Östersund, Lejon och Kalix på hemmaplan samt Boden, Östersund, Övik, Teg, Vännäs och Piteå på bortaplan.

– Vi har jobbat på bra på träningarna och slipat på de detaljer som vi vill vara bra på under matcherna. Nu är det bara att hänga i och jobba på. Vi behöver lite medstuds i för att fortsätta haka på. Men jobbar vi hårt så kommer vi att förtjäna den turen och få den, säger Robert Lahti.

 

Under lördagen slog Örnsköldsvik Kalix med 2-0 medan Östersund slog en annan allettankonkurrent, Kiruna AIF med hela 8-3. Det var resultat som hjälpte KIF i den extremt haltande tabellen.

KIF har bara spelat nio matcher, hela fem färre än AIF som spelat mest, 14 stycken.

– Det är synd att tabellen haltar. Vi skulle kunna försöka få till en jämnare tabell och hela omgångar när vi ändå inte spelar så många matcher. Men man får ha respekt för ekonomin hos många klubbar som gör att man måste planera sina resor på det här sättet. Å andra sidan hade ekonomin kunnat få en skjuts av en jämn tabell, säger Robert Lahti.

Om du hade erbjudits det här utgångsläget i tabellen inför serien, hade du tagit det?

– Jaja absolut. Sex segrar på nio är jättebra gjort. Vi ser att vi har kvalitén nu. Många av spelarna var med på hela den här resan och de är helt klart bättre nu än för två säsonger sedan och det är jätteroligt att känna att vi är med på allvar i tabellen, säger Robert Lahti.

Vad blir viktigt mot Östersund?

– Att vi håller oss till vårt spel. Östersund är väldigt konsekventa i sitt spel och därför är de ett topplag år efter år. Vi möter ett bra motstånd men vi har alla chanser att vinna. Vi har slagit bra motståndare på hemmaplan tidigare den här säsongen, säger Robert Lahti.

 

Ilari Metsola missar matchen mot Östersund efter att ha blivit avstängd tre matcher efter en incident i matchen mot Kiruna AIF.

– Det är ett avbräck för oss så klart men det är bara att gilla läget och köra efter det, säger Robert Lahti.

Det gör att Kristian Eriksson får fylla den luckan i dagens match.

– Han får visa vad han går för. Kristian var väldigt bra under försäsongen innan han skadade sig. Det har varit tufft för honom att ta en plats i laget efter det eftersom vi har varit så stabila, nu kommer han att få mer speltid, säger Robert Lahti.

I övrigt missar Andreas Mäki Kero matchen på grund av personliga skäl.

Det har även gått småförkylningar i spelartruppen. Laget spikas under söndagen.

 

På tavlan i omklädningsrummet står ett datum: 160207.

Det är senast KIF slog Östersund.

Men ett annat datum finns också att läsa på samma tavla: 191110.

Dagens datum.

Nu ska jämtlänningarna besegras.

Kom till Lombia och bidra du också. Pucken släpps 16.00.

 

Mattias Heikki

Gillar du Mattias Heikkis texter på hemsidan?

Visa det genom att swisha en liten slant till KIF.

123 601 38 41

Författare:

Detta inlägg finns i sin helhet på Nyheter från Kiruna IF – KIF Herr // Svenskalag.se hemsida.

Källa: Kiruna IF Herr, Kiruna