Tabellfemman GUIF gästar Rakethallen

Efter en matchledig helg väntar nu hemmamatch mot tabellfemman GUIF och GruvansGäng är redo att vända på förlustsviten och skicka hem Umeålaget poänglösa från Kiruna.

GruvansGäng har förlorat tre raka matcher trots att laget har börjat spela en bättre innebandy och blivit mer bekväma i Division 1-kostymen.

-Förlusterna mot Härnösand hemma samt nu senast mot IBK Luleå borta är två matcher som hela laget känner att vi skulle tagit poäng i.

Nu börjar spelet sitta men det är detaljer och små marginaler som gör att vågen inte tippat över till vår fördel än, fortsätter vi tro på det vi gör och jobbar stenhårt varje byte så kommer vinden vända och vi får med oss lite studsar säger Simon Higberg,

Gimonäs Umeå IF ligger på 5e plats i tabellen med 13 inspelade poäng.

Laget har 4 vinster och 3 förluster, dock så har alla förluster varit jämna tillställningar som endast avgjort med som mest 3 måls skillnad.
Umeålaget vann sin senaste match där man mötte Sundsvall FBC och vann med hela 10-2.

GUIF´s poängstarkaste spelare är Tobias Sikström som har gjort 16(6+10) poäng samt Emil Johansson som har levererat 15(8+7) poäng.

AIF har lagt ner mycket tid på powerplay och boxplay under veckan samt fortsatt lägga stor vikt på försvarsspelet.

Det börjar se bättre och bättre ut på alla fronter samtidigt som det är en hög intensitet på träningarna och man märker att spelarna är laddade för matchen på lördag.

Ta er till hallen och stötta GruvansGäng mot 3 viktiga poäng!

Kan du inte se helgens match på plats kan du följa den via liveuppdatering på länken nedanför!


Kiruna AIF – Gimonäs Umeå IF
Lördag 16/11

Matchstart 14:00
Rakethallen, Kiruna

På lördag är det en speciell match då GruvansGäng samlar in pengar för Bröstcancerförbundet och Prostatacancerförbundet.

När man köper matchprogrammet kommer hela summan oavkortat gå till dessa två förbund, halva summan går till Bröstcancerförbundet och den andra halvan av summan går till Prostatacancerförbundet.

Glöm inte att stödja dessa två otroligt viktiga förbund på lördag för att fortsätta finansiera forskning och sprida kunskap om sjukdomarna.

Ditt bidrag gör skillnad, GruvansGäng mot Cancer!

Glöm inte att följa GruvansGäng på sociala medier för att ta del av de senaste nyheterna kring laget!

Facebook
Twitter
Instagram