AIF gästas av Gamla Stan IBK

Endast 3 matcher återstår av grundseriens första halva innan det är dags för juluppehåll, på lördag kommer Gamla Stan IBK på besök och ställs mot GruvansGäng.

Första halvan av säsongen har varit fyllt av motgångar och poäng som uteblivit men AIF siktar på att ta sig in i en vinnande trend och börja ta dessa viktiga poäng som står på spel.

AIF gjorde en av säsongens starkaste perioder mot Timrå för två helger sedan men där orkade inte laget hålla i det hela matchen ut som resluterade i förlust och matchen mot Sundsvall var en svängig historia där AIF hämtade igen matchen ett par gånger om men hemmalaget lyckades hålla ifrån och tog hem alla 3 poäng.

GruvansGäng har tagit 3 poäng såhär långt trots att det funnits matcher som skulle resulterat i några fler poäng i statistikkolumnen.

AIF har visat att man klarar av att prestera på den här nivån, problemet har varit att man inte klarat av att utföra sin gameplan i 60 minuter.

-Det straffar sig sanslöst snabbt i den här serien, våra “dippar” måste bli kortare och samtidigt måste vi vara mer medvetna om alla våra beslut vi tar där ute säger Simon Higberg.

På lördag kommer tabellsexan Gamla Stan IBK till Rakethallen, vad kan man förvänta sig av GruvansGäng den matchen? 
-Att vi kommer spela ett tajt försvarsspel och jobba för varandra, vi har många positiva saker att ta med oss från de 3 senaste matcherna, lyckas vi få allt att stämma så kommer Gamla Stan få slita ont om dem ska vara med och kriga om poängen.

Med publikens hjälp ska vi ta oss ur den här förlustsviten, vi har seriens bästa publik och det syns även i “Publikligan” där vi ligger på 3e plats strax bakom FBC Bollnäs och Hudik/Björkberg avslutar Higberg.

Gamla Stan har två raka förlustmatcher, mot Hudik/Björkberg med 4-7 och senast mot FBC Bollnäs med 2-3.
Skellefteålaget vill också studsa tillbaka till det vinnande spåret och publiken i Rakethallen kan vänta sig en fartfylld match på lördag.

Kan du inte se helgens match på plats kan du följa den via liveuppdatering på länken nedanför!


Kiruna AIF – Gamla Stan IBK
Lördag 7/12

Matchstart 17:00
Rakethallen, Kiruna

Glöm inte att följa GruvansGäng på sociala medier för att ta del av de senaste nyheterna kring laget!

Facebook
Twitter
Instagram