Kiruna, Allettan r vr julklapp till er! / Kiruna IF – KIF Herr

KIF:s ordförande Otto Andersson vill tacka många efter dramat i går. Foto: Mattias Heikki

Först och främst: Vilken kväll vi fick igår! Thomas Jatko beskrev det väldigt bra ”ett av dom tillfällena i livet när man verkligen känner att man lever”. Så mycket känslor paketerade i tre perioder och den fullständigt förlösande känslan efter några nervösa minuters väntan på att matchen på Lombia skulle ta slut.

Vi satte en väldigt tuff målsättning direkt efter förra säsongens debacle. Målsättningen var på gränsen till vansinnig och om jag skall vara helt ärlig är jag inte övertygad om att man hade sagt samma om man förstått hur mycket jobb det innebar.

 

Läs mer: Thyni om den galna glädjeyran 

Läs mer: EXTRA: KIF är klart för Allettan 

 

Det finns några namn som bör och skall hyllas för den här framgången, Våra tränare Robert Lahti och Henrik Törmä, sportgruppen med Thomas Jatko, Anders Lindmark och Peter Barsk i spetsen. Utan er och er övertygelse att vi skall fixa det här så hade Allettan även i framtiden varit en dröm.

Vi får heller inte glömma bort ”laget bakom laget”, med alla det innebär. Främst våra fina matarialare, Conny Kyrö och Mickael Grundén samt lagledare Kent Strandelin. Herrar som alltid finns där när laget behöver en hjälpande hand.

Självklart blir man även imponerad över spelarna som levt under en ständig press och förväntan på leverans. De har kanske framförallt imponerat på slutet när vi trampat lite vatten utan det rätta flytet men ändå kämpas det på.

William Otters kvittering mot Kalix med sju sekunder kvar personifierar den glöd som finns i grabbarna.

 

Nu skall vi inte vara nöjda, vi är med i Allettan för att tävla inte bara delta. Sporten har redan börjat förberedelserna inför det som komma skall. För oss som sitter på läktaren kommer det bli fantastiska draman hela våren.

Jag hoppas att vi möts på Lombia och att ni kommer för att tar del av vår julklapp till er.

Jag vill passa på att skicka gratulationer och välkomna våra kommande motståndare i Allettan till Lombia!

En tanke skall också skickas till Kalix HC och Kiruna AIF. Lika glada som vi är lika brutalt avslut fick deras satsning mot Allettan. Tack för kampen och dramat!

 

Till sist, tack Kiruna! Tack alla samarbetspartners och stort tack alla funktionärer.

Kiruna IF är vårt lag och Kiruna är vår stad!

Nu ska vi alla njuta av Allettan!

 

Otto Andersson

Stolt ordförande i Kiruna IF

Författare:

Detta inlägg finns i sin helhet på Nyheter från Kiruna IF – KIF Herr // Svenskalag.se hemsida.

Källa: Kiruna IF Herr, Kiruna