Kundmiljonen till KHIF – vad hände sen?

Under 2018 fick våra kunder ansöka om och dela ut pengar till en förening eller organisation som låg dem extra varmt om hjärtat. Vi fick många ansökningar med ­fantastiska motiveringar från hela länet och enades till slut om 40 kunder som fick dela ut 25 000 kronor vardera.  

Vi har frågat några av mottagarna hur Kundmiljonen har påverkat deras verksamhet. Följ med i Kundmiljonen – vad hände sen?

Skicartåkning är numera en del av verksamheten i Kiruna Handikappförening.

Kiruna Handikappförening fick ta del av Kundmiljonen genom Minna Ojala. Ove Björnström som ­sitter i KHIF:s styrelse ­berättar:
  – Vi har tack vare pengarna från Kund­miljonen kunnat starta upp med verksamhetsgrenen Alpint – ski­cartåkning för personer med funktionsnedsättning. Vi kunde skicka en person att gå en särskild licensieringsutbildning som ger en godkänd allmän medåkarlicens. Det tror vi kommer att betyda mycket för vår förening. Vi har även uppdaterat och anpassat befintlig utrustning för våra aktiva. Vi jobbar kontinuerligt med att utveckla och bibehålla våra övriga verksamhetsgrenar bowling, ­boccia och ridning, ordnar aktivitets­dagar samt kickoff för de aktiva.
  – Vi jobbar även ­mycket med attityd­förändringar hos omgivningen. Att skapa tillgänglighet till lokaler och andra offentliga rum för funktionsnedsatta har varit en betydande och viktig uppgift, ­särskilt med tanke på den pågående samhällsomvandlingen då många nya anläggningar och parker ska uppföras, säger Ove Björnström.

Det låter som att ­pengarna har gått till en finfin investering i snö­rika Kiruna. Stort lycka till i framtiden KHIF med ert viktiga arbete!

Källa: Sparbanken Nord