20 nya parhus­bostäder planeras på Jägarskole­området i Kiruna

20 nya parhusbostäder med garage och carport planeras på Jägarskoleområdet i Kiruna. Illustration: Veidekke

Under 2020 planerar Bostadsutveckling i Kiruna AB (Buik AB) tillsammans med Veidekke Eiendom AB att påbörja försäljningen av 20 bostäder i form av parhus vid Jägarskolan i Kiruna. Kunderna kan nu anmäla sitt intresse för de nya bostäderna.

Buik AB har sedan 2018 i nära samarbete med LKAB Fastigheter planerat för ett bostadsutvecklingsprojekt i anslutning till Kirunas nya centrum, och med närhet till det ”gamla” Kiruna.

Den aktuella tomtmarken vid gamla Jägarskolan har ett högt och fint läge med omedelbar tillgång till naturen och både skidspår och skoterled vid husknuten.

Efter en omfattande analys av tillgängliga bostadsbyggare har Buik AB träffat avtal med en av Nordens största bostadsutvecklare, Veidekke Eiendom AB, som genom det innovativa konceptet ”Flex” erbjuder mycket attraktiva och konkurrenskraftiga bostäder.

Till brf Jägarskolan byggs Flexhusen i en version speciellt anpassad för Kiruna. Kunderna kan välja mellan 3, 4 eller 5 sovrum och få dubbel takhöjd över delar av kök eller vardagsrum. Beroende på val av planlösning så blir bostaden mellan 92-102 kvm.

Vi tror att bostadskunden i Kiruna har speciella önskemål med hänsyn till fritid och klimat. Varje bostad har därför ett eget garage med carport och förråd med möjlighet till förvaring av utrustning. Vi tror också att kunden uppskattar en bastu efter en tur i naturen.

Uppvärmning av bostäderna sker genom Kirunas fjärrvärmesystem. Allt detta ingår som standard i de nya husen.

Fakta om bostäderna
Prisbild: 2 400 000–2 500 000 kr
Antal rum: 3-5 beroende på val av planlösning
Boyta: 92-102 kvm beroende på val av planlösning
Boendeform: Parhus, 20 st bostäder
Upplåtelseform: Bostadsrätt

Om Veidekke Eiendom AB och Bostadsutveckling i Kiruna AB
Buik AB, med säte i Kiruna, ägs av kirunaföretagarna Torbjörn Bergsten och Robert Gustafsson som under perioden 2010-2016 genom bolaget Buir AB har varit exploatör och byggherre av 48 bostäder genom projekten brf Solpiggen och brf Snöpiggen i Riksgränsen, Kiruna kommun. Veidekke Eiendom AB ingår i den norska koncernen Veidekke ASA som är Skandinaviens fjärde största bygg-, anläggnings- och bostadsutvecklingsföretag. Veidekke är noterat på Oslobörsen.

Källa: Buik och Veidekke Eiendom