Hon är Kirunafestivalens nästa stora artistbokning

Det har gått åtta år sedan hon stod på Kirunafestivalens scen. Under de åren har hon vuxit till en av Sveriges absolut mest folkkära artister. Men nu är det klart att ingen mindre än Miss Li kommer tillbaka till Kiruna.

– Vi tackar livet att vi lyckats boka henne! Vi är så glada att vi lyckades få till den här bokningen till festivalen, säger Alex Olofsson, festivalgeneral.

Det senaste året har varit ett stort år för den populära sångaren. Efter att ha turnerat höst, vinter och vår med senaste plattan “A Woman’s Guide To Survival” rykande färsk i bagaget var hon dessutom en av de tre “fasta”, återkommande artisterna i 2019 års upplaga av Så Mycket Bättre. Dessutom blev hennes låt ”Lev Nu Dö Sen” den mest önskade låten av lyssnarna under det populära radioprogrammet Musikhjälpen.

Miss Li har under de senaste 10 åren tagit en välförtjänt plats som en av våra mest folkkära artister. Så det känns såklart jätteroligt att hon väljer att komma tillbaka till vår festival, säger Alex Olofsson.

Om det senaste årets framgångar kommenterar artisten följande i ett pressmeddelande.

– Den gångna sommarturnen kändes fetare än nånsin och jag kan inte bärga mig tills jag får åka ut på vägarna igen! Dessutom, med Så Mycket Bättre i ryggen ska det bli så himla kul att få blanda in nya tolkningar i settet, säger Miss Li.

Miss Li gästade Kirunafestivalen första gången 2013. Mellan hösten 2016–2017 släppte Miss Li hela 6 singlar och 1 fullängdsalbum. Skivan ”A Woman’s Guide To Survival” hyllades av både press så väl som publik, och mega-hiten ”Beautiful” åtnjöt en placering på Svensktoppen i ett helt år – maxgränsen för hur länge en låt får ligga där. Kort efter albumsläppet 2017 packades väskorna fulla med scenkläder och Miss Li begav sig ut på en kritikerrosad vårturné som liksom aldrig riktigt tog slut – som en av Sveriges mest efterfrågade och uppskattade liveakter fortsatte Miss Li och bandet ut på lika   sommar- och höstturnéer kort därpå.

– Hon har vuxit väldigt mycket som artist sedan hon var här första gången. Det var mycket jobb, men vi ville verkligen få tillbaka Miss Li till Kiruna. Så det känns jättebra att vi nu får presentera henne som färdig för festivalen, säger Alex Olofsson.

Just nu jobbar Miss Li – tillsammans med sin låtskrivarkompanjon Sonny Boy Gustafsson – flitigt i studion, både med eget material och med låtar till världsartister

– Miss Li är en naturlig, högenergisk och mycket begåvad liveakt. Jag är väldigt taggad för den här spelningen. Dessutom har det viskats om att hon eventuellt kommer köra nytt material under sommarensturné, säger festivalgeneralen Alex Olofsson.

Kirunafestivalen firar i sommar 21 år som stadsfestival. Festivalen äger rum helgen efter midsommar och har sedan tidigare släppt artisterna De Vet Du och Ulf Lundell. Under våren kommer festivalen kontinuerligt att släppa fler artister till sommarens festival.