Humorgruppen De Vet Du är klar för Kirunafestivalen

 

En av Sveriges största humorgrupper är klara för sommarens Kirunafestival. De har fyllt varje scen och nattklubb de stått på över hela landet. Men nu är det äntligen dags för gruppen De Vet Du att besöka Kirunafestivalen.

– Det kommer bli rejält tryck framför scenen när vi släpper ut de här killarna. Det är jag övertygad om, säger Alex Olofsson, festivalgeneral.

Sedan gruppen fick sitt genombrott år 2010, när de släppte sin första musikvideo på YouTube, har De Vet Du vuxit till en av våra största humorgrupper. Hundratusentals fans följer deras skämtsamma upptåg på YouTube och sociala medier dagligen och de har setts i några av våra mest populära TV-sammanhang.

–  De Vet Du är gruppen som gjort sig kända i artistsverige för att aldrig ha brytt sig om vad andra tycker och tänker om dem. Det har varit deras framgångsrecept.

Gruppen består av barndomsvännerna Christopher Martland, Johan Gunterberg, Tor Wallin och “DJ-Hunk”. Deras skämtsamma videos, som driver med stereotyper och vardagliga pinsamma ögonblick, med sitt säregna tilltal fick genast hundratusentals av Sveriges ungdomar att sluta upp bakom gruppen.

– Det här är den nya generationen av artister som tilltalar en enorm del av Sveriges ungdomar. Det känns jättekul att vi kan ta dem till Kiruna och sätta några av landets största internetstjärnor på vår scen.

De har beskrivits som en svensk motsvarighet till den amerikanska hiphop- och komedigruppen Lonely Island, där stora hitlåtar kryddade med humor får stor viral spridning. Bandet har som grundidé att alltid släppa låt och video samtidigt eftersom de känner att dessa två element är lika viktigt i deras musikskapande. Sedan 2012 har de släppt två album, och sålt guld på minst 12 singlar. Idag tillhör De Vet Du den exklusiva skaran av de få svenska artister som nått över 100 miljoner lyssningar på Spotify och över 50 miljoner visningar på YouTube.

–  De här grabbarna gör precis vad de vill när det kommer till sin musik och humormaterial. Vi är säkra på att de kommer bjuda in till rejält party på Kirunafestivalen, säger Alex Olofsson, festivalgeneral.

Kirunafestivalen släppte sin första klara artist, Ulf Lundell, i början på februari. Under våren kommer festivalen kontinuerligt att släppa fler artister till sommarens festival.