Underliga tider!

Underliga tider!

Visst är det underliga tider vi lever i? Allt vi trodde vi visste om våra rättigheter att träffa de vi älskar, att fara på jobbet lite harklig, att ta flyget till en konferens och ta en kaffe med mormor när hon hade tid (min mormor måste en boka upp tid med…) Allt det har liksom bara dragits bort under ens fötter och förändrats.

Något som inte har förändrats är våra lokala handlares och småföretagares önskan om att fortsätta sina verksamheter. Och nu, mer än någonsin, behöver de att vi inte e-handlar på andra ställen än på deras hemsidor.

Helt ärligt så har jag aldrig handlat så mycket lokalt som jag gjort senaste månaden. Jag försöker verkligen dra mitt strå till Kirunastacken, för jag vill ha kvar ett levande centrum när allt återgår till det normala. Våra småföretagare är ett nav i mötesplatser och sociala sammanhang som vi säkert inte ens förstår vikten av. Jag vill verkligen ha dom kvar.

Varje år infaller Lokala Handelns Dag sista lördagen i april. Det är nu på lördag 25 april. Och när passar det bättre att vara en lokal hjälte än då?

Vi på Stadsliv Kiruna kommer under veckan att försöka visa uppskattning till handlarna i stan på lite olika sätt. Jag vill passa på även här:

Tack till alla er som kämpar! Tack till alla er som håller öppet, träffar folk som kanske bara har just er som sitt sociala sammanhang för tillfället. Tack för att ni pusslar och knåpar ihop en butik trots att leveranser uteblir, sätter rabatterade priser trots att ni redan går med förlust. Tack till er som gasar i uppförsbacken! Snart är det hela förbi, och jag ska jobba hårt för att ni alla ska vara kvar då med oss att fira.

Stadsliv Kiruna får inte göra evenemang som samlar mycket folk. Men vi är kreativa och skapar sammanhang utifrån rådande normer. Det finns en gammal hederlig tradition i Kiruna att du får ta fram din cykel från 1 maj. Därför har barn i GENERATIONER längtat dit. Vi anammar detta men utvecklar såklart traditionen så att den passar fler personer.

Med start 5 maj kommer du att kunna ta med ditt åkdon, oberoende om det är en cykel, rullator, skateboard, kickbike, permobil, balanscykel, rullstol etcetera och sommarpimpa den! Olja kedjan, måla styret, gör den prickig med klistermärken, sätt en papperslapp vid framhjulet så att den låter ffffrrrrrrrrrr som en moped.

Mellan 5 – 8 maj kl 12.00 – 14.00 kommer Höjdmeter att bemanna vår torgcontainer. De erbjuder då gratis översikt av kedjan, bromsar, skruvar och sånt. Vi har hänget, du har åkdonet.

Med tanke på restriktionerna vi just nu upplever på grund av Covid-19, kommer vi inte att ha någon direkt programpunkt men däremot ett förbipasserande umgänge. Hoppas på go-vädret, kom förbi på en kaffe och lite rull-snicksnack. Det kommer att ske fler saker som inte går att avslöja än. Håll dig därför uppdaterad på www.stadslivkiruna.se

Vi ses!

Emma Bergman
Stadsliv Kiruna

Tillsammans för ett levande Kiruna och en gladare stad