Kiruna Annonsblad utökar med familjeannonsering

Kiruna Annonsblad och Norrbotten Gratistidning inleder nu ett samarbete med de ledande systemen för hantering av dödsannonser.

En dödsannons i dagstidningen innebär en hög kostnad, samtidigt som det saknats andra alternativ. Nu börjar Kiruna Annonsblad och Norrbotten Gratistidning samarbeta med flera begravningsbyråer för att erbjuda tjänsten. 

– Vi når dels ut till många fler hushåll med vår tidning, dels kan vi sänka priset jämfört med dagstidningarna, säger Roine Söderlind på Gratistidningen.

Roine Söderlind berättar att han ofta får höra att priserna på dödsannonser fortsatt öka, trots att dagstidningarna, som snudd på haft monopol på annonseringen, minskar i upplaga.

– Det rimmar så klart illa med att färre och färre ser annonsen, samtidigt som priset går upp, säger Roine Söderlind.

Gratistidningen delas ut till alla hushåll och har flera gånger så stor upplaga i Norrbotten, jämfört med dagstidningarna.

– Meningen med en dödsannons är ju att förmedla att ens anhöriga gått bort. Då är det viktigt att så många som möjligt ser den, samtidigt som vi ser att vi kan sänka kostnaden, säger Roine Söderlind.

Kiruna Annonsblad och Norrbotten Gratistidning inleder nu ett samarbete med de ledande systemen för hantering av döds-annonser, vilket innebär att begravningsbyråerna inte behöver ändra sina rutiner.

– Begravningsbyråerna är glada att kunna erbjuda ett alternativ för -annonserna till sina kunder. Vi tror att det här är en tjänst som kommer att uppskattas av många, säger Roine Söderlind.

Källa: Kiruna Annonsblad