Club Kiruna är nedlagd

Många efterfrågar Club Kiruna-presentkort men de säljs inte längre då Club Kiruna lades ned under hösten.

Kiruna Annonsblad tog under hösten beslut om nedläggning av den egenutvecklade kundklubbsplattform – Club Kiruna. Det var affärsmässiga skäl i kombination med Coronapandemin som låg bakom detta och det påverkade Club Kiruna-medlemmar (6000 st).

Under många år arbetade Kiruna Annonsblad med att bygga upp en satsning på den lokala handeln som blev lyckosam både för medlemmarna, butikerna och kommunen men där företaget den senaste tiden fick bära allt större kostnader.

Presentkort som direkt styrs till genuina lokala handlare har varit en del i satsningen som varit speciellt lyckosam. Senast i våras när LKAB valde att köpa presentkort till alla sina anställda i samband med Coronautbrottet. Innan dess har många företag och även Kiruna kommun köpt presentkorten som julklappar till sin personal och gynnat den lokala handeln.

– Vi har fått feedback från Club Kiruna-butikerna och den största fördelen vad vi förstått är att presentkorten gick till de riktigt genuina lokala handlarna som brinner för utveckling av Kiruna. Andra presentkort kan lösas in i alla butiker och då är det större aktörerna som får ta del av dem till största utsträckning. H&M och de andra större kedjorna i galleriorna i all ära men de går aldrig in och satsar lokalt som den lokala ägaren – t ex vid sponsring på lokal kultur och idrott, menar Peder Gidlund på Kiruna Annonsblad.

Kiruna kommun konkurrerar med egna presentkort

– Under många år har även Kiruna kommun och de kommunala bolagen valt att köpa Club Kiruna-presentkort men i våras valde man en egen lösning och det har såklart påverkat vårt beslut att avsluta satsningen på Club Kiruna, förklarar Peder Gidlund.

Club Kiruna-presentkort gäller fortfarande

Giltiga presentkort kan även fortsättningsvis lösas in i Club Kiruna-butiker och andra butiker som tar emot Club Kiruna-presentkort. Lista på butiker som tar emot dessa finns i Annonsbladet och på clubkiruna.se.

– Vi på Kiruna Annonsblad vill tacka alla medverkande Club Kiruna-medlemmar och Club Kiruna-butiker! Vi vill även rikta ett stort tack till alla er privatpersoner, företag och föreningar som genom åren köpt presentkort och därigenom stöttat den lokala handeln, avslutar Peder Gidlund.