Kiruna-duo släpper ny musik

Kiruna-duon Emil & Sven släpper den egna låten “Better Off Without You” den 17 september.

Den multimusikaliska Kiruna-duon Emil & Sven släppte sin första egna låt redan som 13-åringar och idag har deras låtar hundratusentals streams på Spotify. 17 september släpper de singeln ’Better Off Without You’ som de inte bara skrivit och spelat in utan även producerat helt på egen hand.

Duon berättar om sin nya singel: ”Låten handlar om hur det kan kännas att träffa på ett ex efter att inte ha sett varandra på länge. Trots att man vet att det tog slut av en anledning kan det göra ont att se personen gå vidare i livet. Man tänker tillbaka på stunderna man hade tillsammans och gamla minnen rivs upp men man intalar sig att det är bättre såhär, på olika håll. Låten handlar också om hur personer i ens närhet kan förändras med tiden i jakt på status och bekräftelse.”

Den multimusikaliska fenomen-duon Emil & Sven är 19 respektive 20 år gamla, födda och uppvuxna i den utpräglade gruvorten Kiruna där de bott hela sina liv. Som 13-åringar släppte de sin första egna singel, ’En dröm för mig’ som idag har närmre en halv miljon streams på Spotify. Även deras nästföljande releaser har tagits emot med stort engagemang.

Sven introducerades till musiken i tidig ålder av sin mormor som spelade och fortfarande spelar piano. Emil började skriva enklare låtar redan i lågstadiet och de har båda sjungit sedan de var små. Som duo började båda med gitarr och piano, idag har det utvecklats till flera instrument och även musikproduktion. ’Better Off Without You’ har de helt och hållet gjort på egen hand – skrivit texten, producerat beatet, spelat in, mixat och mastrat.

Duon arbetar just nu på en rad nya låtar och ser fram emot möjligheten att spela live när pandemiläget lättar. Om framtiden säger de: ”En anledning till att vi gör musik är drömmen om att få spela live inför en stor publik som sjunger med i våra låtar. När vi gör musik visualiserar vi hur det hade varit att spela låten live och det motiverar oss. Att släppa ett album är något vi också vill göra, och vi hoppas på att göra det i framtiden.”

’Better Off Without You’ släpps digitalt på alla plattformar 17 september.

Källa: 10Reasons

Lyssna på ett smakprov av låten här: https://www.instagram.com/emilsvenmusic/
Spara låten till din spellista i förväg: https://ingroov.es/better-off-without