Fredrik Ahlander åter i Kiruna FF

Fredrik Ahlander. Foto: Johan Enback.

Efter två säsonger i Bergnäsets AIK har Kiruna FF den stora glädjen att hälsa Fredrik Ahlander välkommen tillbaka föreningen. 

– Här får vi en allround-spelare som kan användas på flera positioner, men vi får framförallt ett stort FF-hjärta och en kille som altid sätter laget främst, säger sportchefen Fredrik Johansson.

Efter säsongen 2019 tog Fredrik med familj beslutet att lämna Kiruna för Luleå och redan den första säsongen slutade med serieseger. Han har tillhört en av BAIK:s mer tongivande i tvåan den gångna säsongen och kommer att bidra med både rutin och kvalitet till KFF.

– Tidigt togs kontakten med “Allan” och efter en hel del turer har Fredrik och hans sambo Hanna hittat en bra lösning som gör honom tillgänglig för oss. Han arbetar fortfarande på LKAB i Svappavaara och spelschemat passar hans skiftgång på ett bra sätt, säger Johansson.

Ahlander själv ser fram emot återkomsten:

– Jag är otroligt taggad på att köra i gång och nu när FF tog steget upp blev det extra intressant eftersom jag själv varit med så pass länge i laget. Vi har kommit fram till en bra lösning, säger Fredrik Ahlander till hemsidan.

Hasse Stridsman, som ansvarar för A-lagstruppen, om nyförvärvet:

– Jag kunde inte få en mycket bättre nyhet till mig i går kväll. Fredrik Ahlander är ett välkommet tillskott som kommer att bidra med otroligt mycket både på och utanför planen. Vi har lite planer för hur vi ska använda honom, men det ska vi inte ta upp här och nu, säger Hasse.

Källa: Kiruna FF

Författare:

Detta inlägg finns i sin helhet på Nyheter från Kiruna FF – Herrar A // Svenskalag.se hemsida.

Källa: Kiruna FF Herr, Kiruna