Selina Henriksson är taggad inför Piteås midnattssolsmatch i Kiruna

Selina Henriksson från Kiruna FF spelar numer i Piteå IF Damer i damallsvenskan. Foto: Johan Enback.

Piteå IF-Rosengård i damallsvenskans åttonde omgång säsongen 2018. Matchen spelas sent på kvällen på Lombia i Kiruna i midnattssol. Piteå kommer till matchen i serieledning efter sju raka vinster och det är seriens tvåa man möter i en glödhet seriefinal. 

– Helt magiskt, beskriver kirunafostrade Selina Henriksson känslan att få springa in på sin tidigare hemmaplan inför fullsatta läktare.

Nästa måndags uppföljare har delvis andra förutsättningar, Piteå tar emot Djurgården i ett möte i tabellens mitt. Men årets upplaga av damallsvenskan är jämn och stenhård och alla matcher är viktiga så spänning och publikfest törs utlovas! Djurgården borta i årets premiär beskrivs som en av de bästa insatserna någonsin av Piteå då Stockholmslaget mer eller mindre kördes över med 4-1. Selina tror på en bra chans igen trots att man i princip väljer bort hemmaplansfördelen, hon tonar ner vikten av detta. 

– Det finns så mycket konstgräsplaner numera så underlaget är inget problem. Faktum är att man nästan föredrar plast, naturgräsplanerna i damallsvenskan är faktiskt ganska dåliga. 

Och hon menar också att spelarna generellt ser fram emot matchen i Kiruna som ju blir en upplevelse utöver det vanliga. Dessvärre blir det inget spel för Selina själv, en korsbandsskada från säsongen 2020 började ge nya problem tidigt under försäsongen och hon har därför fått ägna sig åt rehabträning.

– Men jag kommer självklart att vara på plats i Kiruna nästa måndag, lovar hon!

Förra gången det begav sig nåddes den näst högsta publiksiffran någonsin på Lombia, långt över 2000 åskådare.

– Fullt lika stor publiksuccé kanske man inte kan vänta sig eftersom det är en veckomatch men det blir ett roligt event. Vi vill ju gärna visa upp oss för publik även utanför Piteå och kanske bli något av hela länets lag, säger Piteås marknadsansvarige Håkan Linneruth.

Avspark 23.00 på måndag alltså, missa inte det är tipset!!

Källa: Kiruna FF