Kändisarna mönstrar utanför Kiruna – stenhårda prövningar

Lulu Carter, Viktor Frisk och Agneta Sjödin (längst fram) är tre av de tolv kändisarna som utsätter sig för ett stenhårt bootcamp utanför Kiruna. Foto: Linus Hallsenius / discovery+ och Kanal 5.

Kändisar samlas i Kalixfors för att “göra lumpen”. Inspelningen av nya tävlingsprogrammet Kompani Svan är i full gång och nu avslöjar programmet vilka tolv profiler som ska genomgå ett stenhårt fysiskt och mentalt boot camp, lett av Gunde Svan och Mikael Tornving.

Förra helgen mönstrade Niclas Wahlgren, Agneta Sjödin, Daniel Paris, Doreen Månsson, Elisa Lindström, Joy M’Batha, Magnus Hedman, Viktor Frisk, Lulu Carter, Anton Ewald, Harald Treutiger och Josephine Qvist vid en militäranläggning Kalixfors utanför Kiruna för att testa sina mentala och fysiska gränser.

De måste samarbeta som grupp, men tävlar som individer. Och för samtliga kommer det krävas oerhörda mängder mod, problemlösningsförmåga, svett, samarbete och vinnarskalle.

– Jag är spänd, nervös och exalterad inför att delta i det här programmet och det jag hoppas få ut är att utvecklas som människa och bli den bästa versionen av mig själv. Jag vet att vi kommer att ställas inför väldigt svåra och tuffa prov, både fysiskt och mentalt men jag är redo att pusha mig själv till min brytpunkt. Det är då utveckling sker. Jag uppskattar verkligen möjligheten att få delta i det här programmet med dessa underbara människor, säger Anton Ewald i ett pressmeddelande.

De är i olika åldrar, med olika bakgrund och fysik och med vitt skilda styrkor och svagheter. Det deltagare har gemensamt är att de alla vill ha svar på frågan: kan jag bli en ännu bättre version av mig själv? Programmet är baserat på den norska prisbelönta tittarsuccén Kompani Lauritzen, och här i Sverige leds kompaniet av flerfaldige OS-guldmedaljören Gunde Svan tillsammans med Mikael Tornving, som före komikerkarriären har en gedigen erfarenhet inom den svenska militären.

Major Svan och kapten Tornving ser fram emot att se deltagarna utvecklas. Foto: Linus Hallsenius / discovery+ och Kanal 5.

– Deltagarnas förutsättningar varierar men motivationen hos samtliga är hög. Vårt mål är att alla ska utvecklas och inse att de klarar mycket mer än de tror, och vi ser verkligen fram emot en givande inspelning, säger Gunde Svan och Mikael Tornving i samma pressmeddelande.

Om programmet:
I Kompani Svan drillas kändisarna av major Svan och kapten Tornving, som under grundutbildningen och tävlingarna tar hjälp av militära experter för att pusha deltagarna att hitta sidor hos sig själva de inte visste fanns. Stresshantering, mod, viljestyrka, fokus och problemlösning – allt räknas. Och de måste samarbeta för att klara sig, men tävlar och utvecklas som individer. Vem som står som vinnare i slutet är ännu inte avgjort, men redan nu påstår programmet att upplevelsen kommer förändra samtliga tolv deltagare i grunden.

Kompani Svan produceras av Carl-Johan Sjöö / Strix Television för premiär på Kanal 5 och discovery+ i höst.

Källa: Warner Bros. Discovery.