Coop Kiruna centrum slår upp portarna

Ida Ylipää butikschef med personal ser fram emot premiären av nya Coop Kiruna centrum.

I september 2022 öppnar Handelsgatan i Kiruna centrum, en gågata med en tät och ombonad miljö. Ovanpå butikerna i bottenplanet byggs bostäder och kontor som bidrar till stadslivet. Vi brukar säga att det aldrig ska vara långt till närmsta Coop-butik. Som en del av stadsomvandlingen väljer Coop Norrbotten därför att tillsammans med Kiruna bostäder bygga en fräsch och modern Coop-butik för människor på språng. Här erbjuds ett modernt sortiment på en ca 1000 kvm stor yta.

– Vi tror på Kiruna och stärker vår position genom en nyetablering på en toppmodern mötesplats, säger Coop Norrbottens vd Peter Fjä lborg.

Det var 2015 som beslutet att slå i hop Coop Norrbotten med Coop Malmfälten togs. En sammanslagning med syftet att fortsätta arbetet med att utveckla Coop-butikerna i länet.

Coop Kiruna centrum har ett stort utbud av färdigmat, en fräsch salladsbar och varje dag erbjuder man nygrillat kött samt färskt och gott bröd i butiken. De är även ombud för Postnord, Schenker och lnstabox, vilket är smidigt när kunden ska hämta dina paket . För Ida Ylipää butikschef är kunden alltid i centrum.

– Jag och hela personalen har målet at erbjuda kunderna en service av världs klass – varje dag! Det ska bli så roligt att lära känna alla våra kunder och tillsammans skräddarsy det sortiment som de vill ha. Här i Gallerian kommer vi att möta moderna människor i farten så det gäller att ha ett bra sorti men som passar dem. En bra mix av hälsosam och nyttig mat och lite lyxigare och spän­nande mat som man kan unna sig i bland.

– Vi erbjuder också våra kunder olika betal­lösningar som Scan & Pay och Swish och vi kommer at hjälpa kunderna att göra hållbara val då de handlar hos oss.

Källa: Coop Norrbotten