Nytt centrum med ny Coop-butik invigdes

Det var en förväntansfull skara kunder som stormade in i nya butiken vid invigningen. Foto: Coop.

Just nu pågår kanske den största förändringen under hela stadsomvandlingen i Kiruna. 38 handlare och restauranger har under drygt två veckors tid flyttat från Kirunas gamla centrum till det nybyggda som ligger nästan fyra kilometer bort. Här väljer Coop Norrbotten att bygga en ny och fräsch Coop-butik med en yta på ca 1000 kvm tillsammans med Kiruna bostäder.

– Vi tror på Kiruna och stärker vår position genom en nyetablering på en toppmodern mötesplats, säger Coop Norrbottens vd Peter Fjällborg. 

Den 1 september var det äntligen dags att ta nästa steg i Kiruna stadsomvandling och inviga Kirunas nya centrum med en toppmodern Coop-butik precis vid en av entréerna.

– Vi är jätteglada över att äntligen kunna visa upp den här butiken för våra medlemmar och kunder i Kiruna. Det ska inte vara långt till en Coopbutik och vi vill vara nära våra medlemmar och kunder, säger Peter Fjällborg, vd Coop Norrbotten som höll det inledande talet under invigningen. 

Ida Ylipää är butikschef för Coop Kiruna centrum var glad att äntligen få öppna butiken och möta alla kunderna.

– Jag och hela personalen har målet att erbjuda kunderna en service av världsklass –varje dag! Det ska bli så roligt att lära känna alla våra kunder och tillsammans skräddarsy det sortiment som de vill ha. Här i Gallerian kommer vi att möta moderna människor i farten så det gäller att ha ett bra sortiment som passar dem. En bra mix av hälsosam och nyttig mat och lite lyxigare och spännande mat som man kan unna sig ibland. 

Coop Kiruna centrum har ett stort utbud av färdigmat, en fräsch salladsbar och varje dag erbjuder vi nygrillat kött samt färskt och gott bröd i butiken. Butiken är även ombud för Postnord, Schenker och Instabox, vilket är smidigt när du ska hämta dina paket. För Ida Ylipää, butikschef, är kunden alltid i centrum.

– Vi erbjuder också våra kunder olika betallösningar som Scan & Pay och Swish och vi kommer att hjälpa kunderna att göra hållbara val då de handlar hos oss.

Coop Kiruna centrum är den tredje butiken som Coop Norrbotten inviger under 2022. Den 10:e mars öppnade Coop Kallkällan och den 16:e juni öppnade Coop Strömlida. Butiksytan för Coop Kiruna centrum är cirka 1000 kvm och vi har skapat drygt 10 nya arbetstillfällen. Coop Norrbotten har investerat drygt 11 miljoner i nybyggnationen.

Källa: Coop Norrbotten