Ann’s i Kiruna öppnar på Folkhögskolan

Ann’s ska bland annat servera olika thairätter, smashburgare, napolitanska pizzor men även catering och konferenslösningar med till exempel större middagssittningar. Phuangphet Seekhiew, eller Ann som hon kallas, har det övergripande ansvaret för de tre restaurangerna i Kiruna, Gällivare och Luleå.

Nu öppnar det en ny restaurang på Malmfältens folkhögskola och de startar med lunchbuffé på veckorna och take-away på kvällarna.

– Det är hög efterfrågan och alltid intressant i Kiruna och Malmfälten, säger Erik Björk, en av tre delägarna.

Tidigare restaurang på Malmfältens folkhögskola bedrevs av skolan själv och all kökspersonal var anställda av dem. Som rekord hade de 444 matgäster på en dag men vanligtvis omkring 350. En hög siffra speciellt med tanke på att antal stolar var 150.

– Kökschef Martin Pesonen med personal har gjort ett fantastiskt jobb och jag vill verkligen lyckönska dem när de nu går över till köket på Kulturhuset Aurora, säger Kenneth Stålnacke som är rektor och vd på Malmfältens folkhögskola och Malmfältens Logi & Konferens AB.

– Men nu känns det jättespännande att vi får en entreprenör som tar över. Det är viktigt med en restaurang hos oss på skolan, men det är inte viktigt att vi driver den.

Stora middagssittningar

Ann’s kommer att erbjuda ett brett urval av olika thairätter, smashburgare, napolitanska pizzor men även catering och konferenslösningar med till exempel större middagssittningar.

– Det blir en ny stor förändring att vi nu får en entreprenör som också kan arrangera större slutna middagar, säger Kenneth Stålnacke.

Ann´s i Kiruna blir den tredje restaurangen i Norrbotten med ägarkonstellationen Erik Björk, Erik Keisu och Phuangphet Seekhiew (kallas för Ann). De äger sedan tidigare KÖK i Gällivare och restaurangen i multiarenan Alcatraz i Luleå.

– Vi håller precis på att rekrytera till öppningen i Kiruna, berättar Erik Björk. Det är tuffare här än i till exempel Luleå, lönetaket ligger högre på grund utav gruvindustrin. Men vi har lyckats anställa 6 personer och behöver sammanlagt 8 plus extrapersonal.

Mervärde för skolan och anläggningen

Och på Malmfältens folkhögskola och Malmfältens Logi & Konferens ser man nu fram emot att den nya restaurangen öppnar. Eleverna behöver någonstans att äta, konferensgäster besöker anläggningen och restaurangen brukar vara välbesökt av Kirunabor och besöksnäringen i området.

– Restaurangen betyder mycket för helhetsvärdet och nu blir det ett mervärde när det gäller kapaciteten för att ta emot stora sällskap och sittningar, men även alla våra hotellgäster, Kirunabor och andra besökare i stan, säger Kenneth Stålnacke.

Källa: Malmfältens Folkhögskola