Först i Norrland med unik behandling

– Jag önskade mig hopprep i julklapp av familjen och fick det, för nu skulle jag minsann hoppa rep igen när jag hittat knipmusklerna med Emsella. Att hoppa ger mig sån frihetskänsla! säger Therese Bolsöy.

Inkontinens efter förlossningar eller i klimakteriet, är vanligare än man kanske kan tro. Knipövningar är bra och kan hjälpa till viss del men när det inte hjälper eller som komplement finns det faktiskt hjälp att få. I en stol, påklädd med elektromegnetisk energi.

– En hel dag utan att det droppat, fastän jag nyst och hostat. Och att kunna hoppa hopprep igen, bland det roligaste jag vet, säger Therese Bolsöy som äger företaget Hängbjörken som nu erbjuder metoden Emsella.

Emsella är en världsunik metod som behandlar urininkontinens och bäckenbottenproblem efter till exempel förlossningar och prostataoperation. Under behandlingen är man påklädd och sitter i en speciell stol som använder elektromegnetisk energi för att trigga sammandragningar i bäckenbottenmuskulaturen.

– Jag har gjort fyra behandlingar och känner redan stor skillnad, säger Therese Bolsöy. Nu har jag hittat “knipet” igen och kör knipövningar som kombination, och det ger en massa bra resultat!

– Första gången var jag lite orolig för om det skulle göra ont eller så, men med behandlingen finns inga risker för varken brännskador eller ärr, och inte svullnad heller.

Provade stolen själv
Therese läste en artikel om en kvinna som behandlats med just Emsella och blev nyfiken eftersom hon själv plågades av inkontinens efter förlossningar. Kort efter anmälde hon sitt intresse hos återförsäljaren Victus Medical Group och ville veta mer, för att eventuellt investera i en Emsella-stol.

– Efter det åkte jag ner och provade stolen och redan efter en behandling märkte jag skillnad, det droppade mindre, en riktig aha-upplevelse, berättar hon. 

Idag har Therese Bolsöy sitt företag Hängbjörken där hon erbjuder behandling med Emsella-stolen. I den mysiga lilla lokalen på Lastvägen får kunderna sitta i lugn och ro medan behandlingen pågår i cirka en halvtimme.

– Man kan sitta och läsa en tidning medan stolen behandlar, eller kanske bara koppla av en stund för sig själv, säger Therese.

“Ger dig hopp”
Antal gånger man behöver för att behandlas beror på vilken typ av problematik man har. Rekommenderat antal är generellt sex gånger men vid lättare problem kan det behövs färre, och vid större problem sju eller fler behandlingar.

Namnet Hängbjörken kom Thereses man på eftersom det är hennes favoritträd. Och “ger dig hopp”, som används i marknadsföringen, kändes passande både för att hon vill ge hopp till alla de som besväras av olika bäckenbottenproblem men också för att hon själv uppskattar att återigen kunna hoppa hopprep utan att läcka urin.

– Hoppa hopprep ger mig sån frihetskänsla, en dröm har gått i uppfyllelse att äntligen kunna göra det igen!

 

Den världsunika metoden Emsella behandlar urininkontinens och bäckenbottenproblem. Under behandlingen sitter man påklädd i en speciell stol som använder elektromegnetisk energi för att trigga sammandragningar i bäckenbottenmuskulaturen. Therese Bolsöy och hennes företag Hängbjörken erbjuder behandlingar i Kiruna och hon är den enda i Norrland som gör det.

Källa: Hängbjörken