Anna Blomberg sjunger ut (Musikteater)

Komedi,

Musikteater

En humoristisk show om längtan efter att få höra till.

En av våra främsta komiker åker äntligen på turné med Riksteatern! Anna Blomberg slog igenom i succéserien Kvarteret Skatan på SVT och har sedan dess roat oss hämningslöst med sina träffsäkra och slagkraftiga imitationer.

I denna komiska, varma och lite sorgsna show får vi möta några av Annas mest omtyckta karaktärer som Maria Montazami, Kåta Gun, Drottning Silvia och Annie Lööf. Vi kommer dessutom att få stifta bekantskap med flera nya figurer som alla har en gemensam nämnare – de längtar efter ett sammanhang och att få höra till.

På ett humoristiskt och rörande sätt ser vi karaktärernas bemödanden med att försöka få vara en del av en gemenskap och att få slippa ensamhet. Kåta Gun ställer till exempel upp i ”Gifta vid första ögonkastet” och Birgitta Bollerud bjuder in till kalas och gör allt för att få sina motvilliga arbetskamrater att vilja komma.

Med Anna Blombergs unika humoristiska finess kommer föreställningen att pendla mellan svärta och skratt, skratt och svärta. Och när det blir alldeles för läskigt att möta sina rädslor, ja, då talar ingen mindre än Astrid Lindgren till oss med sin lugnande röst.

För regin står Paula McManus som tidigare har skrivit och regisserat pjäser för bland annat Teater Västmanland, Dalateatern, Teater Scenario och Ung Scen Öst där hon dessutom är ny konstnärlig ledare.

På scen ser vi, förutom Anna Blomberg, musikerna Birgitta Henriksson och Kristoffer Bäckström samt skådespelaren Mårten Andersson. Musiken och låtarna är komponerade av Christoffer Karlsson.

I media:

anna-blomberg-pratar-inte-med-barnen-om-kåta-gunn/13749706
Hör Anna Blomberg tala om sina folkkära karaktärer och imitationen i föreställningen
TV4 Efter Fem, 2022-02-23

Anna Blomberg pratar om föreställningen
TV4 Morgon, 2022-01-06

Anna Blomberg pratar om föreställningen och sina karaktärer
Sveriges Radio P4 Extra, 2021-12-02

Anna Blomberg
Mårten Andersson
Kristoffer Bäckström
Birgitta Henriksson

Dramaturg: Jani Lohikari
Dramatiker/Regissör: Paula McManus
Dramatiker: Anna Blomberg
Scenograf/Kostymdesigner: Julia Herskovits
Kompositör/Ljuddesigner: Christoffer Karlsson
Ljusdesigner: Peter Stockhaus
Maskdesigner: Anna Olofson
Manusstöd: Hilda Ramsten

Producent

Riksteatern

Datum

maj 03 2022
Expired!

Tid

19:00 - 21:00

Platser

Nåjden, Folkets Hus
Kiruna
Kategori

Arrangör

Kiruna Riksteater & Kulturförening
QR Code