Home Locals Kiruna Amatörteater Nyårsrevyn i Kiruna jubilerar

Nyårsrevyn i Kiruna jubilerar

0
Nyårsrevyn i Kiruna jubilerar
Flyktingfrågan belystes på många olika sätt, här i sången Till ett land. Foto: Annica Henelund.

Under 2017 fyller Kiruna Amatörteaterförening 30 år och detsamma gäller föreningens Nyårsrevy, som i år bar titeln ”Välkommen”. Nyligen avslutades raden av föreställningar med utsålda hus och stående ovationer. 

– Gensvaret från ­publiken har varit helt fantastiskt, ­säger ­regissören Annica ­Henelund.

– Vi är så tacksamma för den enorma uppskattning som vi får, det betyder allt för oss.

30-årsjubileumet firades med att publiken bjöds på några repriser från förr, både i form av dans, sång och sketcher.

– Vi blandade det nyskrivna materialet med några riktiga publikfavoriter från åren som gått, berättar Annica Henelund. Ett initiativ som möttes av många igenkännande skratt från publiken. Ensemblen jobbar väldigt mycket med innehållet i föreställningen och vill göra den till ett slags avslut på året som gått.

– Vi är verkligen en extremt lokal kulturprodukt, eftersom vi producerar allt själva. Förhoppningsvis känner Kirunaborna igen sig i det vi skapat, säger Annica Henelund och skrattar.

 

Du är välkommen här, precis just som du är

I årets revy fick publiken bland annat ta del av händelser i både lokal och internationell politik, njuta av proffsigt framförda sång- och dansnummer, besöka ett något kaotiskt äldreboende, följa med till bastun, blicka in i sändningen av radiofavoriten Finnmix och skratta åt språkkursen i ­Kirunianska.

Ett återkommande tema i föreställningen i år var förstås flyktingfrågan, vilken belystes från många olika synvinklar.

– Flyktingsituationen i Kiruna, Sverige och världen har ju varit den hetaste frågan av alla under 2016, säger ­Annica Henelund.

– För mig som regissör har det varit oerhört viktigt att ta ställning mot hat – för kärlek, inte minst med tanke på alla fördomar och allt näthat som florerat under året. Vårt budskap har varit glasklart: du är ­välkommen här, precis just som du är!

 

Fler bilder från Revyn hittar ni på: http://gratistidning.com/kvinna/vimmel/nyarsrevyn-i-kiruna-jubilerar