Home Locals Kiruna AIF Kiruna AIF U-16 vidare till SM Poolspel

Kiruna AIF U-16 vidare till SM Poolspel

0
Kiruna AIF U-16 vidare till SM Poolspel
Kiruna AIF U-16 vidare till SM Poolspel.

Efter helgens U16-DM står det klart att Kiruna AIF går vidare till SM-poolspel 24-26 februari.

U16-DM spelades i Coop Arena Luleå 20-22 januari och deltagande lag var Kiruna AIF, Luleå HF, Sunderby SK, Piteå HC, Bodens HF och Haparanda/Tornio.

AIFs U16-lag hade en bra resa genom helgen och spelade på topp.

Första matchen mot Piteå var en bra början på turneringen, en trygg vinst med 7-0 och nu var bussresa och annat ur benen på killarna.

Tidig lördagsmorgon var det så dags för match nr 2 och denna gången var det Sunderbyn som skulle besegras. En bra match där AIF även denna gång tryggt kunde ta hem vinsten med 6-1.

DM:ets tredje motståndare var Boden och med en vinst med 7-1 kändes det som att detta skulle nog gå bra ändå. Men söndagen och 2 matcher återstod, en vinst så visste vi att poospelet var säkrat.

Morgonmatchen gick mot Haparanda/Tornio och efter en period stod det 1-1. Men när andra perioden drog igång var det som att allt släppte och när slutsignalen ljöd stod det 6-2 på tavlan till AIF. Poolspelet var säkrat men inte turneringen.

 

Det var två lag som gått obesegrade genom turneringen och det var Kiruna AIF och Luleå HF. Nu var det dags för de båda att mötas.

Efter första perioden står det 0-0 och AIF vinner skotten med 16-6. Vi är heta, vi är vinstsugna och vi vill bara visa vad vi går för.

Andra perioden blir en tuff en där Luleå tar ledningen, AIF kvitterar och med 1-1 på tavlan krigar båda lagen som bara den. 16:09 sätter så Luleå pucken i mål och AIF får se sig besegrade då slutsignalen ljuder. En sur förlust, men vilken match vi fick se i Coop Arenas B-hall.

 

Efter matchen delas priser ut till Bästa målvakt, bästa back och bästa forward och vi är stolta över att Bästa målvakt blev AIFs Viktor Pesämaa och Bästa back AIFs Gustav Ojanlatva Vinsa. Bästa Forward gick till Luleås Fabian Nilsson.

 

Nu ser vi fram emot Poolspelen i slutet av februari där motsåndet kommer vara på topp då de bästa lagen från Norrbotten, Västerbotten, Jämtland/Härjedalen, Ångermanland och Medelpad ska slåss om vidare spel i U16 SM.

Text och foto: Jessica Mella Nilsson