Home Locals Kiruna BK Alpina USM 2018 avgörs i Björkliden

Alpina USM 2018 avgörs i Björkliden

0
Alpina USM 2018 avgörs i Björkliden
Björkliden stod värd för Alpina SM 2010 och det var en stor succé. Andre Myhrer kör storslalom.

Alpina Ungdoms SM 2018 kommer att genomföras i Björkliden i Kirunafjällen. Det är ett samarbete mellan Kiruna BK som arrangör och Lapland Resorts som driver Björklidens Fjällanläggning.

Janne Klein från Kiruna BK är tävlingsledare och projektledare för allt arbete kring USM veckan, v 12 2018 i Björkliden.

– Det är ett stort förtroende från Svenska skidförbundet att igen ge oss möjligheten att arrangera en hel finalvecka i Kiruna fjällen. En tuff och intensiv tränings och tävlings vecka med 3 dagar störtlopp (2 dagar träning, 1 dag tävling) , Super G, Storslalom, Slalom och inte minst en festlig parallell slalom final, säger Janne Klein i ett pressmeddelande.

Det är ett stort evenemang där det är många saker som skall klaffa. Det är ca 300 åkare i åldrarna 15-16 år som kommer att delta plus 150-200 ledare och föräldrar.

– Så även för Lapland Resorts är detta en härlig utmaning som också ligger helt rätt i säsongen utifrån snöförhållanden och beläggning, fortsätter Klein.

Espen Träldal, som sitter i ledningsgruppen för Lapland Resorts och är eventansvarig säger att ” Lapland Resorts har en lång tradition att jobba med tävlingsinriktade friluftsevent i Kirunafjällen, och med Kiruna BK har vi de senaste 10 åren genomfört flera stora och lyckade arrangemang. Alpina SM 2010 var ett sådant men BAMM (Björkliden Arctic Mountain Maraton) är ju ett återkommande samarbete med Kiruna BK med 800 startande där vi hittat trygga och professionella samarbetsformer.

– Det skall bli fantastiskt kul att igen tillsammans med Kiruna BK få leverera det bästa alpina mästerkapet genom tiderna, för den feedbacken fick vi för Alpina SM 2010 och det sätter ju nivån, säger Espen Träldal i ett uttalande.

PO Edvinsson, ordförande i Kiruna BK, understryker att de stora framgångsrika arrangemangs som Kiruna BK genomför är möjliga tack vare ett brett stöd från samtliga föreningar i Norrbotten med volontärer som ställer upp och ideellt säkrar den här typen av arrangemang. Det kräver stora funktionärsresurser för att tävlingar på den här nivån skall kunna genomföra på ett sportsligt och säkert sätt.

För tävlingsledningen startar redan nu arbetet med att säkra organisation och planering för genomförandet av Sveriges genom tiderna bästa Alpina Ungdoms Mästerskap!

Källa: Kiruna BK, pressmeddelande