Home News Kultur & Nöje Seeb är klar för Kirunafestivalen 2017

Seeb är klar för Kirunafestivalen 2017

0
Seeb är klar för Kirunafestivalen 2017
Seeb är en elektronisk musiktrio från Oslo som är klara för Kirunafestivalen 2017.

SEEB är klar för Kirunafestivalen 2017! Seeb är en elektronisk musiktrio från Oslo, bestående av Simen Eriksrud, Espen Berg och Nick Strand. SEEB har arbetat framgångsrikt som producenter och låtskrivare med flera listettor som det dansas flitigt till på alla världens dansgolv.  Nu är det äntligen dags för Seeb i Sverige på Kirunafestivalen!

SEEB släppte sina första remixer under våren 2015, vilket gav eko direkt runt om i Världen.  Den coola remixen av  KIESZA’S “Cut Me Loose” blev en listetta som följdes upp av en remix av Shaw Mendes “Stitches”, och därefter släppte de sin tolkning av MIKE POSNER “I Took Pill in Ibiza”. Den numera världsberömda remixen exploderade på Spotify, vilket gav SEEB internationell dragkraft nästan över en natt. Den steg snabbt upp Global Spotify Charts och även så högt som # 4 på Billboard Hot 100.

SEEB har nu slutat att producera för andra artister och har börjat fokusera helt på sin egen musik. I början av 2016 undertecknade Seeb en global överenskommelse med Universal Music, och har sedan dess varit i studion och arbetat. Deras debutsingel «Breathe» släpptes i mars 2016 och har samlat över 80 miljoner streams på Spotify. Deras remix av Coldplays “Hymn for the weekend” är med på  Spotify Global Top 30 med över 300 miljoner streams. Deras senaste singel “What Do You Love” (Jacob Banks ft.) har redan över 33 miljoner streamningar på Spotify. Vi är mycket glada för bokningen av SEEB till vår festival säger Robert Gustafsson, festivalgeneral på Kirunafestivalen.

Källa: Pressmeddelande Kirunafestival