Home Locals Kirunafestivalen Kirunafestivalen presenterar tre starka akter

Kirunafestivalen presenterar tre starka akter

0
Kirunafestivalen presenterar tre starka akter
Sofia Jannok

Kirunafestivalen har etablerat sig som en av de tyngsta festivalarrangörerna i norra Sverige med ett brett utbud av artister som spänner över flera genrer och åldrar och nu varvar man upp inför årets festival och släpper några nya artister.

 

Skott

Skott är det senaste namnet att adderas till listan av svenska artister som står på randen till ett enormt internationellt genombrott. Med ett bultande hjärtslag, en majestätisk produktion och en röst som både är skör och kraftfull har svenska Skott precis lagt grunden för en ny unik era av delikat, mörk elektronisk pop. Sällan har de internationella musikbloggarna så enhälligt hyllat en nykomling som tre gånger i rad toppat Hypemachine listan. Under 2017 väntar album och konserter i Europa och USA. Med livspelningar på BBC Radio 1, P3 Session och konserter i London, Paris och Stockholm väntar också Kirunafestivalen på Skott!

 

Lisa Lystam Family Band

Som från ingenstans dök Lisa Lystam upp, satte ner foten och tog Sverige med storm. Nu är bandet den starkast lysande stjärnan på den svenska blues och roots scenen. Lisa Lystam har skapat ett tungt och och tajt band som gör intryck. Lisas röst har kraft och driv, men också en känslighet som ger en musik full av reliefer. Svenska dagbladet skriver “Lisa Lystam är en utmärkt sångerska med ett brett register och en scenisk auktoritet. Som vokalist står hon i centrum men det är gruppens samlade insats som verkligen imponerar”.

 

Sofia Jannok

Med två Grammisnomineringar i ryggen och det hyllade fjärde albumet ORDA – This Is My Land, har Sofia Jannok på allvar greppat micken på svensk musikscen och visat att en snölejoninna från norr är här för att stanna. Musiken andas dansgolv, powerjojk och tunga statements. Sofia Jannoks vida röst påminner om stolt urkraft som spänner över dynamiska landskap. Oavsett om det är jojk på samiska, pop på engelska eller spoken word på svenska så äger Sofia både soundet och musikens tydliga budskap. Välkommen hem till midnattsolens land – Sofia Jannok!

Webbsida www.kirunafestivalen.nu  Fler artister presenteras under våren….!

Tidigare släppta artister till Kirunafestivalen 2017: Magnus Uggla, Weeping Willows, SEEB, John Lindbergs Trio

 

Källa: Kirunafestivalen