Home News Sport Full fart på olympiska speldagen när team Ripan från Kiruna intog Arcushallen

Full fart på olympiska speldagen när team Ripan från Kiruna intog Arcushallen

0
Full fart på olympiska speldagen när team Ripan från Kiruna intog Arcushallen
Det blev en farfylld dag för Kristoffer Sandberg och hans kompisar, när de åkte iväg till Luleå för att delta i Special Olympics Day.
 – Det var jätteroligt. Sport är kul, säger Kristoffer.

 

Kristoffer Sandberg på plats under Special Olympics.

Special Olympics Day är ett sportevenemang där barn, ungdomar och vuxna tävlar i olika idrottsgrenar. Norrbottens Parasportförbund ordnar varje år tävlingarna i Arcushallen i Luleå. Första dagen tävlar skolungdomar och gymnasieelever och, andra dagen, vuxna idrottsutövare.

En av dem var Kristoffer Sandberg från Kiruna som, tillsammans med sina kompisar, tävlade för Team Ripan Kiruna.

Tidigt på morgonen den 16 mars åkte ett stort gäng vuxna deltagare med buss från Kiruna för att vara med på tävlingarna. Det blev en full fart hela dagen, där man både tävlade individuellt, i lag och var med och hejade på kompisar och andra tävlande.
– Man tävlar i bland annat innebandy, friidrottsgrenar och boccia. Jag ställde upp i löpning 100 meter och i lagtävling i boccia, berättar Kristoffer och fortsätter:
  – Vi var fyra personer som tävlade i samma lag i boccia. Det gick bra.

Det var andra gången som Team Ripan Kiruna var med på Special Olympics. 25 deltagare och sammanlagt 34 personer åkte från Kiruna. En härlig resa och en väldigt rolig dag blev det!

Special Olympics är en världsomspännande organisation som bedriver och utvecklar idrottsverksamhet för personer med utvecklingsstörning. Det finns verksamhet i 170 länder och
inkluderar nästan 4 miljoner idrottsmän- och kvinnor med utvecklingsstörning.
  Special Olympics riktar sig främst till idrottare på bredd- och motionsnivå. Aktiviteterna innehåller mycket hälsa och glädje. En av grundpelarna inom Special Olympics är divisioning.
Divisioning innebär att utövarna i en tävling delas in i olika
divisioner (grupper) utifrån prestationsförmåga.

TEXT: KRISTOFFER SANDBEG OCH PETRA STERNLUND
Foto: Annika Lindström