Home Locals Kiruna FF Go! FF Go!

Go! FF Go!

0
Go! FF Go!

Året är 1970, Sveriges nordligaste fotbollsförening KirunaFF/BoIS bildades genom en sammanslagning av Kiruna AIF, IFK Kiruna, Kebne IK och Kiruna BK.

1976 invigdes Lombia IP, som än idag är klubbens hemmaarena, med en publikkapacitet på ca 2333 platser. Klubbens storhetstid inleddes år 1988, då herrlaget vann division 2 norra, och spelade i division 1 norra 1989-1992 och 1994.
  Säsongen 1991 är den hittills mest framgångsrika i klubbens historia, då man tog hem segern i division 1 norra. Dock hamnade vi på sista plats i kvalsvenskan. Sedan 1984 har vi spelat i Sveriges andra eller tredje division, och 2006 spelade vi i nya division 1 norra. Föreningen heter sedan 2009 Kiruna FF.

Idag har Kiruna FF en förening med både herr- och damlag och en bred ungdomsverksamhet, och vi har aldrig haft så många ungdomsledare som nu, vilket vi är stolta över. Vi har också lagt ner ett jätte arbete med att integrera de nya ungdomar som kom till Kiruna förra året och det arbetet kommer att fortsätta framöver, dock med önskad hjälp av kommunen och Migrationsverket.
 På kort sikt hoppas vi att våra representationslag tar nya kliv i utvecklingen och förhoppningsvis kan utmana om seriesegrar.

Klubben har idag en stabil ekonomi men den behöver stärkas ytterligare om vi ska kunna klättra i seriesystemen.

2017 är året vi siktar mot stjärnorna, men vi behöver Kirunabornas hjälp. Vi behöver bli bättre på att komma på matcherna och stötta våra enormt duktiga herrar och damer.
 Vi vill återuppväcka fotbollsintresset i våran fina stad, vi vill ha en stark gemenskap och jobba tillsammans med er mot våra mål.

Låt oss tillsammans göra fotbollen till en upplevelse att se fram emot. Låt oss tillsammans heja fram våra tjejer och killar till seger!

Vi syns på Lombia! #goFFgo