Home News Näringsliv Tobias får Näringslivs- medaljen för framstående entreprenörskap

Tobias får Näringslivs- medaljen för framstående entreprenörskap

0
Tobias får  Näringslivs- medaljen  för framstående entreprenörskap
Tobias Lindfors, VD för StudentConsulting, får Näringslivsmedaljen för framstående entreprenörskap.

Den 25 april 2017 tilldelas StudentConsultings VD och huvudägare Tobias Lindfors Kungliga Patriotiska Sällskapets Näringslivsmedalj. Medaljen överlämnas av Kronprinsessan Victoria vid Kungliga Patriotiska Sällskapets årshögtid på Riddarhuset.
FN:s speciella sändebud för Syrien Staffan de Mistura håller högtidstalet.

– Varje år tilldelas medaljen ett mindre antal personer, som med ägarinflytande skapat och utvecklat företag – och därmed arbetat för ett bättre Sverige, vilket Sällskapet gjort sedan 1772, då Gustav III skrev under stadgarna. Syftet med medaljen är att hedra mottagaren för ett långsiktigt betydelsefullt arbete samt att inspirera andra, säger ordförande Erik Norberg.

Sällskapet delar också ut medaljer och hedersgåvor för särskilda samhällsinsatser samt bidrag till humanistisk och samhällsvetenskaplig forskning och sociala ändamål med ca 15 Mkr per år. Sällskapet delar också ut medaljer och hedersgåvor för bl a uppskattad arbetsinsats.

Tobias Lindfors om medaljen:
– Jag är otroligt stolt över utmärkelsen och den resa som vi tillsammans gjort med alla duktiga medarbetare. Från studentkorridoren med tomma händer till miljardföretag på mindre än 20 år, säger Tobias Lindfors.

Motivering:
Tobias Lindfors är ­grundare, VD och huvud­ägare till Student­Consulting som startades i Luleå 1997 och är idag ett av Skandinaviens ledande rekryterings- och bemanningsföretag som specialiserat sig på studenter, akademiker och unga i karriären. Det startade med att för­medla extrajobb till studenter och senaste året om­sätter StudentConsulting 1,1 miljarder kr och har bemannat och rekryterat ut 10 837 personer (omräknat i helårsanställda motsvarar detta ca 2400 heltids­anställda) i jobb i Sverige, Norge och Danmark varav 9371 personer i jobb (ca 2100 årsanställda) i Sverige och en omsättning på 935 miljoner.

Hur har du fått ­företaget att växa så snabbt?
– Grunden till vår framgång ligger i vårt ledande digitala rekrytering- och bemanningssystem som vi själva har utvecklat under 16 års tid. Vi såg redan i början på 2000-talet att hela vår bransch gradvis kommer att digitaliseras och den som kan erbjuda den bästa kombinationen av fysiska kontor och den bästa digitala matchningen kommer att vara vinnare, säger Tobias Lindfors.

———————-

2017 års mottagare av Näringslivsmedaljen – för framstående entreprenörskap

Anders Johansson, AJ produkter AB, tillverkar kontors- och lagerinredning samt industriprodukter
Tobias Lindfors, StudentConsulting AB, rekrytering och bemanning
Gunvor Munck, Smålandslogistik AB, transport
Krister Olsson, Balticgruppen AB, konglomerat
Sebastian Siemiatkowski, Klarna AB, betalningssystem
Ann-Marie Skarp, Piratförlaget AB, bokförlag
Erik Sellberg, Rangsells AB, avfallshantering och återvinning